Προσχέδιο Eurogroup: Διετής παράταση στην Ελλάδα λόγω βαθύτερης ύφεσης

Το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων δημοσιοποιεί σήμερα το προσχέδιο συμφωνίας που προετοιμάστηκε για το σημερινό Eurogroup που προβλέπει διετή παράταση στην Ελλάδα για την εξυγίανση των δημοσιονομικών της και, όπως αναφέρεται στο κείμενο, προβλέπει επίσης ότι η ύφεση θα είναι η βαθύτερη από το αναμενόμενο.

Στο προσχέδιο αναφέρεται ότι αν δεν παραταθεί κατά δύο χρόνια το περιθώριο της Ελλάδας να εξυγιάνει τα δημοσιονομικά της, τότε η Αθήνα θα χρειαστεί να βρει μέτρα για την εξοικονόμηση 20,7 δισ. ευρώ για τα έτη 2013 και 2014, αντί για 11,5 δισ. που προβλέπονταν αρχικά. Επίσης υπογραμμίζεται ότι, «η παράταση της περιόδου προσαρμογής δεν θα πρέπει να εκληφθεί ως ένας τρόπος να χαλαρώσει η προσπάθεια, γεγονός που θα μειώσει την αξιοπιστία του προγράμματος διάσωσης».

Σύμφωνα τέλος, με τη Φινλανδή υπουργό Οικονομικών και τον ολλανδό συνάδελφό της, είναι πιθανόν να υπάρξει νέα συνεδρίαση του Eurogroup αυτή την εβδομάδα για την Ελλάδα. Νωρίτερα ο επικεφαλής του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ ανέφερε ότι το σημερινό συμβούλιο θα πρέπει να καταλήξει σε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα σχετικά με την εκταμίευση της δόσης.

πηγή : lykavitos.gr