Αχ, αυτό το ρόστερ

Μόλις ο Μιχάλης Μπακάκης στο ματς με την Επανομή τραυματίστηκε και ο μόνος μέσος του Παναιτωλικού που δημιουργούσε προβλήματα στην αντίπαλη άμυνα, ο Μύγας αναγκάστηκε να μετατοπιστεί πίσω, ο Παναιτωλικός έχασε την όποια ελπίδα είχε να πάρει το πολυπόθητο διπλό.

Ο Παναιτωλικός και όσο περνούν οι αγωνιστικές έχει να αντιμετωπίσει ένα τεράστιο πρόβλημα που έχει να κάνει πρωτίστως με τον αριθμό των ποδοαφαιστών που διαθέτει στο ρόστερ του. Μετά τους τραυματισμούς του Μουμίν και του Κουτρουμάνου, την αποχώρηση του Ντιμπαλά και την “καραντίνα” στην οποία -όπως φαίνεται- θα παραμείνει μέχρι νεωτέρας ο Μητρόπουλος, ο Παναιτωλικός αποδυναμώνεται ακόμη περισσότερο σε ένα πρωτάθλημα των 40 αγωνιστικών που όλοι έχουν χαρακτηρίσει μαραθώνιο. Δυστυχώς πλέον και η παραμικρή απουσία είτε λόγω ενός μικροτραυματισμού, όπως συνέβη στην Επανομή με τον Μπακακή, είτε λόγω καρτών θα “φαίνεται” θα ανατρέπει τα σχέδια του προπονητή και πολύ πιθανό να στοιχίζει στην ομάδα του Αγρινίου. Το ρόστερ του Παναιτωλικού ακόμη και πριν τους τραυματισμούς του Μουμίν – Κουτρουμάνου και την αποχώρηση του Ντιμπαλά, χαρακτηρίζονταν από πολλούς ως ένα ρόστερ μικρό, αφού υπήρχαν μόνο 18 έμπειροι ποδοσφαιριστές (εκτός από τους τερματοφύλακες) και 4 που προέρχονται από τις ακαδημίες. Με όσα μεσολάβησαν ο χαρακτηρισμός αυτός οπωσδήποτε δικαιώνεται.

Τώρα για την ποιότητα του ρόστερ και με όσα συμβαίνουν σε εξωαγωνιστικό επίπεδο, δύσκολα μπορεί κανείς να βγάλει ασφαλές συμπέρασμα. Οπωσδήποτε υπάρχουν κάποιοι πολύ ποιοτικοί και με εμπειρία παίχτες όμως κανείς από αυτούς δεν φαίνεται πως μπορεί να πάρει την ομάδα στις πλάτες του και να γίνει ο «ηγέτης».

Παρά τα προβλήματα δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως το πρωτάθλημα της Football League εξέλλισσεται έτσι που με μια νίκη επιπλέον πολλά αλλάζουν. Αν π.χ ο Παναιτωλικός είχε νικήσει τον Πανσερραϊκό στο Αγρίνιο, τώρα θα ήταν 6ος με μόνο τρείς βαθμούς διαφορά από την κορυφή και όχι 12ος…
Επομένως χρειάζεται υπομονή το πράγμα…