Πρόσημο…θετικό

Γράφει η Μάγδα Κ. (magda@agrinioculture.gr)

Τον τελευταίο καιρό, όλο και συχνότερα ακούω τη φράση ΄΄ πόσο μεγάλη ανάγκη έχουμε όλοι μας από θετικά μηνύματα΄΄. Το είπε και η Μάγια Τσόκλη πρόσφατα, στην Τατιάνα Στεφανίδου, μιλώντας για τη δική της μάχη με τον καρκίνο.
Αυτά τα θετικά μηνύματα όμως, δεν έρχονται ουρανοκατέβατα, είναι δίπλα μας, κοντά μας, αρκεί να τα δούμε ή και να τα δημιουργήσουμε. Έχοντας διαθέσιμο ένα και μόνο προσόν: την απλότητα.
Και θετικό μήνυμα είναι η θέαση του ολόγιομου φεγγαριού, από το μπαλκόνι ενός ενοικιαζόμενου δωματίου, κάπου στο κέντρο της Καρπάθου, με λίγο κρασί και καλή παρέα. ( Την τοποθεσία και την παρέα τα ορίζετε εσείς).
Θετικό μήνυμα είναι ένας ουρανός γεμάτος αστέρια, τόσο κοντά σου που να θες να τα ακουμπήσεις, αλλά και τόσο μακριά σου ταυτόχρονα, αφήνοντάς σε σε ένα κόσμο γεμάτο μυστήριο και απορία.
Θετικό μήνυμα είναι ο γεμάτος λάμψη ήλιος, που συνεχίζει, μέσα Νοέμβρη, να σου χαμογελά έντονα, ενισχύοντας τα κύτταρα της αισιοδοξίας σου.
Θετικό μήνυμα είναι ένα κομμάτι πίτα που σε κερνά η Ολυμπιτισσα γιαγιά με τα κουρασμένα χέρια, που δηλώνουν την πορεία μιας αγνής αλλά και δύσκολη ζωής, συνοδευόμενο από ένα χαμόγελο, που πηγάζει από την αυθεντία της ψυχής της.
Θετικό μήνυμα είναι το γεμάτο αλήθεια χαμόγελο ενός παιδιού, που σου το προσφέρει απλόχερα, γενναιόδωρα, χωρίς να περιμένει το αντάλλαγμά σου.
Θετικό μήνυμα είναι ένα ρόδι που πας να κόψεις από τη ροδιά του γείτονα και εκείνος που σε βλέπει, έρχεται να σου γεμίσει τη χούφτα σου με όλα τα αγαθά που διαθέτει ο κήπος του.
Η ευτυχία λοιπόν υπάρχει γύρω μας, άφθονη και τα θετικά της μηνύματα είναι οι αγγελιοφόροι που την επισφραγίζουν, αρκεί εμείς να καταφέρουμε να τα προσαρμόσουμε στις δικές μας αλλαγές, προκειμένου να τα δούμε και να τα αποθηκεύσουμε στον προσωπικό μας σκληρό δίσκο. Γιατί πολύ σωστά τα είπε και ο Βούδας, ΄΄ Η ευτυχία και η ελευθερία εξαρτώνται από την προσαρμοστικότητα και την ευκολία μας στην αλλαγή΄΄ …Και ευτυχία είναι να γνωρίζεις τα όριά της και να προσαρμόζεσαι σε αυτά…

A bientot
Μάγδα