Σοβαρά επεισόδια στο Αγρίνιο και προσαγωγές αντεξουσιαστών …για τα εγκαίνια της Χρυσής Αυγής

Τα εγκαίνια των γραφείων της Χρυσής Αυγής στο Αγρίνιο ήταν αφορμή για την αντίδραση των αντεξουσιαστών στο Αγρίνιο. Η πορεία αντεξουσιαστών σήμερα το απόγευμα την ώρα των εγκαινίων της Χρυσής Αυγής σταμάτησε από την αστυνομία στην περιοχή των δικαστηρίων και του Αγίου Δημητρίου, αφού οι αστυνομικοί έχουν λάβει σαφείς εντολές να μην αφήσουν κανένα να προσεγγίσει τα γραφεία της Χρυσής Αυγής. Η σύγκρουση αστυνομίας και αντεξουσιαστών είχε ως αποτέλεσμα να αποκλειστεί ολόκληρη η περιοχή με τους ανετεξουσιαστές να βάζουν φωτιές σε κάδους απορριμμάτων και να ρίχνου μολότοφ και πέτρες και τις αστυνομικές δυνάμεις να απαντούν με χειροβομβίδες κρότου λάμψης και δακρυγόνα.

Η κατάσταση γρήγορα έγινε αποπνικτική και έτσι η αστυνομία κατόρθωσε να απωθήσει τους αντεξουσιαστές προς το κέντρο του Αγρινίου αρχικά προς την οδό Αναστασιάδη όπου οι αντεξουσιαστές έσπασαν την πρόσοψη τράπεζας και στη συνέχεια προς την οδό Παπαστράτου, όπου συνεχίστηκαν οι συμπλοκές μεταξύ αστυνομικών και αντεξουσιαστών με τις δυνάμεις της αστυνομίας να κάνουν και πάλι χρήση χημικών. Αξίζει να σημειωθεί ότι το κυνηγητό της αστυνομίας με τους αντεξουσιαστές έφτασε έως την περιοχή του Πάρκου… ενώ αργότερα οι αντεξουσιαστές μετακινήθηκαν προς την περιοχή του νοσοκομείου… Η αστυνομία έχει προχωρήσει σε προσαγωγές ατόμων πριν αλλά και κατά τη διάρκεια των επεισοδίων, γίνεται λόγος για δέκα προσαγωγές ωστόσο δεν αποκλείεται ο αριθμός αυτός στη διάρκεια της νύχτας να αυξηθεί.

Από την άλλη τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στη διάρκεια όλης της μέρας ήταν φρούριο με τα μέλη του κόμματος να περιφρουρούν το χώρο και μάλιστα να έχουν αποκλείσει και το δρόμο μπροστά από τα γραφεία τους, μην αφήνοντας κανένα να προσεγγίσει το σημείο. Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν στις 17:00, παρουσία αρκετών βουλευτών της Χρυσής Αυγής και πολλών μελών της που έφθασαν στην πόλη από άλλες περιοχές, ενώ η αστυνομία είχε λάβει αυστηρά μέτρα. Στα εγκαίνια της Χρυσής Αυγής, έγιναν παρουσία του γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Χρήστου Παππά, του εκπροσώπου Τύπου Ηλία Κασιδιάρη, του βουλευτή Ευβοίας Νίκου Μίχου, του βουλευτή Β’ Αθηνών Ηλία Παναγιώταρου και του βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας Κώνσταντίνου Μπαρμπαρούση. Για την τελετή στο Αγρίνιο έφθασαν μέλη της Χρυσής Αυγής με στολές παραλλαγής και ελληνικές σημαίες από την Κόρινθο, την Αμαλιάδα και άλλες πόλεις της χώρας.