Εκδρομή της ΓΕΑ στην Καστορία

8 – 9/12 ΚΑΣΤΟΡΙΑ ΠΡΕΣΠΕΣ
1η ΜΕΡΑ: ΚΑΣΤΟΡΙΑ
Συγκέντρωση και αναχώρηση ώρα 07:30 από τον παλαιό σταθμό του τραίνου.

Σύντομη στάση για καφέ – πρωινό πριν τα Γιάννενα, και ταξιδεύοντας μέσω της νέας, σύγχρονης και ευρωπαϊκών προδιαγραφών Εγνατίας οδού, με τα πολλά τούνελ και αερογέφυρες, φτάνουμε στην πόλη της Καστοριάς. Λίγο πριν μπούμε στην πόλη κάνουμε μια επίσκεψη στον λιμναίο οικισμό του Δισπηλιού όπου υπήρχε οργανωμένη ζωή από την νεολιθική εποχή δηλ. πριν από επτά χιλιάδες χρόνια. Συνεχίζουμε με προαιρετική επίσκεψη στην παραλίμνια Μονή Παναγίας Μαυριώτισσας, και το σπήλαιο του Δράκου. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, γεύμα, ξεκούραση και απόγευμα ελεύθερο. Υπάρχει χρόνος για περιήγηση στην παλιά πόλη με τις αμέτρητες βυζαντινές εκκλησίες όπως την Παναγιά την Κουμπελίδικη, τις συνοικίες Ντολτσό και Απόζαρι και τις δύο παραλίες της πόλης, την βόρεια και την νότια. Το βράδυ θα φάμε όλοι μαζί και θα γλεντήσουμε όπως συνήθως κάνουμε στις εκδρομές μας. Διανυκτέρευση.

2η ΜΕΡΑ: ΠΡΕΣΠΕΣ
Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση στις 9.30 για περιήγηση στις Πρέσπες. Ξεκίνημα με επίσκεψη στο κεφαλοχώρι Άγιο Γερμανό, όπου ο ιερός ναός του Αγίου Γερμανού που κτίστηκε στις αρχές του 11ου αιώνα και αφιερώθηκε στη μνήμη του Γερμανού, Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως.

Ευκαιρία να ψωνίσουμε τα φασόλια «γίγαντες Πρεσπών» και για επίσκεψη ενημέρωση στο Κέντρο Πληροφόρησης του χωριού, με στοιχεία για το φυσικό περιβάλλον, τα πουλιά της περιοχής και τις ανθρώπινες δραστηριότητες. Συνεχίζουμε στο νησάκι του Αγίου Αχίλλειου όπου βρίσκεται ο τάφος του Αγίου και επιστρέφοντας με μια τελευταία στάση για την αγορά των αναμνηστικών μας στην Καστοριά, καταλήγουμε για μεσημεριανό φαγητό στους Αμπελόκηπους, το χωριό με τις ονομαστές ταβέρνες – ψησταριές. Επιστροφή μέσω Εγνατίας οδού, με ενδιάμεση στάση στο Μέτσοβο για τον απογευματινό μας καφέ και καταλήγουμε στο Αγρίνιο περίπου στις 22:00.

Τιμή κατ άτομο σε δίκλινο: 55 €
ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ: – Μεταφορά με υπερυψωμένο κλιματιζόμενο πούλμαν
– Διαμονή στο ξενοδοχείο EUROPA HOTEL **** με πρωινό.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ Σε περίπτωση κακοκαιρίας ή απρόβλεπτης καθυστέρησης, είναι πιθανό το πρόγραμμα να τροποποιηθεί, επιλέγοντας την λύση που είναι η καλύτερη για τις συγκεκριμένες