Χάνει την… μπάλα ο περιφερειάρχης

Μεγαλώνει ο αριθμός των συμβούλων που του γυρίζουν την πλάτη

Διαστάσεις ντόμινο λαμβάνει το «κίνημα» αμφισβήτησης των πολιτικών αλλά και των αποφάσεων του επικεφαλής της πλειοψηφίας στην περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος Απ. Κατσιφάρα. Στον απόηχο της συνεδρίασης του περιφερειακού Συμβουλίου στο οποίο συζητήθηκε το θέμα των απολύσεων εργαζομένων με τη μέθοδο της εφεδρείας και τον τρόπο που χειρίστηκε την υπόθεση η παράταξη Κατσιφάρα, που είχε ως αποτέλεσμα επτά σύμβουλοι να στρέψουν την κεφαλή προς τ’ αριστερά, πριν αλέκτωρ λαλήσει τρις διαμορφώνεται νέο κύμα αμφισβητιών.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές ο χρόνος μετρά αντίστροφα προκειμένου τρεις ακόμα σύμβουλοι από την ομάδα Κατσιφάρα στην περιφέρεια, να δείξουν τις προθέσεις τους πηγαίνοντας κόντρα στις επιλογές και τις αποφάσεις του Περιφερειάρχη. Πρόκειται για έναν περιφερειακό Σύμβουλο από την Αχαΐα και δύο ακόμα περιφερειακούς Συμβούλους από την Αιτωλοακαρνανία, οι οποίοι είναι έτοιμοι να βγουν δημόσια και με ανακοινώσεις τους να ασκήσουν έντονη κριτική στον περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος.

Οι διαρροές στην παράταξη και η έντονη αμφισβήτηση στο πρόσωπο του Απ. Κατσιφάρα, αποτελεί το μεγάλο πονοκέφαλο για τον ίδιο και το στενό του περιβάλλον. Ωστόσο αυτό που τρομάζει τον ίδιο είναι πως εάν μετράει μια δεκάδα αμφισβητιών – πριν προχωρήσει σε «δημαιρεσίες» και ορίσει νέους αντιπεριφερειάρχες και καθηκοντολογία – είναι το τι θα γίνει αμέσως μετά , που οι δυσαρεστημένοι για πολλούς και διάφορους λόγους δεν αποκλείεται να ανεβάσουν τον αριθμό στους δεκαπέντε.

Άνοιξε μέτωπα
Τα προβλήματα για τον πρώτο εκλεγμένο αιρετό περιφερειάρχη στη Δυτική Ελλάδα δεν σταματούν στα πρόσωπα που ολοένα και περισσότερο των αμφισβητούν αλλά έχουν πλέον επεκταθεί και στις τάξεις των εργαζομένων της περιφέρειας, όπου κάθε αναφορά στο όνομά του και την θέση που πήρε στο πρόβλημα πού αντιμετωπίζουν προκαλεί αντιδράσεις και ένταση.

Το γεγονός πως προσπάθησε μέσα από τεχνητά διλλήματα να διασπάσει τους εργαζόμενους, προτάσσοντας το επιχείρημα πως «εάν δεν δώσω στοιχεία μην έρθει μετά κανείς να μου ζητήσει ευθύνες γιατί δεν του έδωσα την ευκαιρία της μετακίνησης», έχει προκαλέσει αλγεινή εντύπωση στη συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων.

Πηγή: εφημερίδσ “Κόσμος”