Αντεπίθεση τώρα !

Όχι “Πασάς” αλλά “πορτοφολάς” ήταν ο Παναιτωλικός στη Δράμα, αφού χωρίς να κάνει τη μεγάλη εμφάνιση έκλεψε από την Δόξα τη νίκη. Το χρωστούσε η τύχη στην ομάδα του Παναιτωλικού… Αν το σουτ του Ιντζόγλου δεν σταματούσε στο δοκάρι του Τακίδη, αλλά κατέληγε στα δίχτυα, τώρα όλα θα ήταν διαφορετικά. Όπως επίσης αν δεν είχαν τραυματιστεί ο Κουτρουμάνος και ο Μουμίν όλα θα ήταν διαφορετικά… Με τα “αν” όμως δεν γράφεται η ιστορία! Και η ιστορία έγραψε 0-1 στη Δράμα.

Ο Παναιτωλικός κατάφερε να πάρει 4 βαθμούς στα δυο συνεχόμενα εκτός έδρας ματς σε Ολυμπιακό Βόλου και Δόξα Δράμας που ήρθαν να προστεθούν στους τρεις βαθμούς και τη νίκη ψυχολογίας επί της Επανομής στο Αγρίνιο. Έτσι η ιστορία έγραψε 7 βαθμούς σε τρία ματς και γράφει για την μόνη αήτητη εκτός έδρας ομάδα του πρωταθλήματος την καλύτερη έως τώρα άμυνα στο πρωτάθλημα με μόλις τρία γκολ παθητικό σε 11 αγώνες. Ο Παναιτωλικός πλέον είναι 4ος στη βαθμολογία και θα αντιμετωπίσει σε άλλο ένα ντέρμπι την ερχόμενη αγωνιστική στο Αγρίνιο τον 2ο και δυο βαθμούς από πάνω του Γαζώρο με την ψυχολογία στα ύψη.

Επειδή όλοι έχουν επισημάνει πως το διάστημα έως τις μεταγραφές του Ιανουαρίου είναι πολύ κρίσιμο και η ομάδα θα πρέπει να κρατήσει την επαφή με την βαθμολογία, δυο πράγματα δεν χρειάζεται αυτή την ώρα ο Παναιτωλικός. Πρώτον, δε πρέπει να κανείς να πιστέψει πως με 7 βαθμούς στα τελευταία τρία ματς ο Παναιτωλικός έγινε ομαδάρα που μπορεί να πατήσει τον αντίπαλό της μέσα στο τερέν. Η ομάδα θα πρέπει να μείνει προσγειωμένη καθώς τα προβλήματα που έχουν εντοπιστεί με τις ελλείψεις στο ρόστερ σε ένα πρωτάθλημα μαραθώνιο ανά πάσα στιγμή μπορεί να στοιχίσουν. Και δεύτερον, τώρα που η ομάδα πήρε τα πάνω της ψυχολογικά δεν πρέπει να συμβεί το παραμικρό σε εξωαγωνιστικό επίπεδο που να επηρεάσει αρνητικά την ομαδά, είτε αυτό λέγεται κόντρα οργανωμένων διοίκησης, είτε λέγεται αποδυτήρια… Μόνο έτσι μπορούμε να μιλάμε για αντεπίθεση του Παναιτωλικού!

Απεναντίας τώρα που ο Παναιτωλικός δείχνει να σηκώνει κεφάλι πρέπει ο καθένας στο βαθμό που του αναλογεί να βοηθήσει να διατηρηθεί το καλό κλίμα. Εδώ, μεγάλη είναι η ευθύνη των οργανωμένων που αγαπάνε τον Παναιτωλικό και πρέπει να δώσουν το παρών στο γήπεδο και για 90 λεπτά να ξεχάσουν τις κόντρες και να “σπρώξουν” τον Παναιτωλικό. Απο τη μεριά της η διοίκηση το μόνο που πρέπει να κάνει είναι να ετοιμαστεί για όσο το δυαντόν πιο στοχευμένες κινήσεις στη μεταγραφική περίοδο, καθώς έχει ειπωθεί αλλά και “βγάζει μάτι” πως το ρόστερ αυτό και με τους παίχτες που χάθηκαν για διάφορους λόγους, δεν θα αντέξει το πρωτάθλημα – μαραθώνιο.