Τσίπρας: «Είστε λαγοί της εξαθλίωσης του λαού» – Βενιζέλος: «Εκπροσωπείτε συμφέροντα»

«Έγιναν λαγοί της πολιτικής εξαθλίωσης του λαού», τα τρία κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση, τόνισε με αιχμηρότητα ο επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας σήμερα από το βήμα της Βουλής, σημειώνοντας ότι ο πρωθυπουργός και οι εταίροι του, Ευάγγελος Βενιζέλος και Φώτης Κουβέλης, θριαμβολογούν από φόβο, ώστε να αποφύγουν τις ευθύνες τους. Απαντώντας, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τον κατηγόρησε ως «εκπρόσωπο των συμφερόντων των τραπεζών και των hedge funds».

Τσίπρας: Εχετε στήσει συνθήκες «ομερτά»
Μάλιστα, ο κ. Τσίπρας, κάνοντας λόγο για τα αποτελέσματα του Eurogroup στο πλαίσιο της συζήτησης για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για το Μνημόνιο, εκτίμησε ότι τα τρία κόμματα σύντομα θα υποστούν πολιτική ήττα, αφού, όπως είπε, ο λαός δεν έχει να φοβηθεί τίποτε πια, παρά μόνον να ελπίζει ότι θα απαλλαγεί από αυτούς.

Από τον Αλέξη Τσίπρα, οι βουλευτές της πλειοψηφίας κλήθηκαν να υπερψηφίσουν την πρόταση για Εξεταστική Επιτροπή ώστε να δοθούν «πολιτικές απαντήσεις στο λαό που ζητάει αλήθεια και δικαιοσύνη».Αναφερόμενος στη ΔΗΜΑΡ, ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης μίλησε για συνωμοσία της σιωπής (ομερτά), καθώς και για συγκάλυψη που βρίσκεται επί χρόνια σε εξέλιξη από το ΠΑΣΟΚ και τη Νέα Δημοκρατία, στην οποία τα τελευταία χρόνια προστέθηκε κι ένας τρίτος εταίρος.

Κάνοντας ειδική μνεία στο Φώτη Κουβέλη, ο κ. Τσίπρας θυμήθηκε την εποχή που ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ ζητούσε παράλληλη λειτουργία εξεταστικής επιτροπής με δικαστική διερεύνηση υποθέσεων, κάτι που σήμερα η ΔΗΜΑΡ δεν αποδέχεται.

Βενιζέλος: Εξυπηρετείτε συμφέροντα
Από την πλευρά του, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, απαντώντας σε υψηλούς τόνους, κατήγγειλε πως «ο κ. Τσίπρας εκπροσωπεί τα συμφέροντα των hedge funds, των τραπεζιτών που έχουν ενοχληθεί βαθύτατα από το PSI και στοχοποιούν το ΠΑΣΟΚ και εμένα προσωπικά».

Συνεχίζοντας, ο πρόεδρος του Κινήματος εκτιμησε ότι «η σύγκρουση είναι και πάλι παρούσα. Από την μια είναι ο ΣΥΡΙΖΑ η φωνή του παρελθόντος και του εθνικού διχασμού και από την άλλη η φωνή του μέλλοντος και της εθνικής ενότητας». Αναφερόμενος στα περί «ομερτά» που καταλόγισε ο Αλέξης Τσίπρας στη συγκυβέρνηση, ο κ. Βενιζελος αποκρίθηκε «η δική σας ομερτά ποια είναι; υπάρχει εξ αντικειμένου ομερτά με αυτά τα συμφέροντα που επενδύουν στην ήττα της χώρας», καλώντας τον ΣΥΡΙΖΑ και την ηγεσία του να πάψουν «υπονομεύουν το εγχείρημα της επαναγοράς των ομολόγων».

πηγή : newpost.gr