Χατζημαρκάκης: «Τα χρήματα της δόσης δεν θα φτάσουν- Στόχος είναι ένα μεγάλο κούρεμα του χρέους” [vid]

Ο επόμενος μεγάλος στόχος είναι ένα μεγάλο καινούριο κούρεμα τότε και μόνο η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους θα είναι δυνατή» τονίζει σε συνέντευξή του στο Aχελώος tv και το Δημοσιογράφο Μάκη Μάκκα ο ελληνικής καταγωγής ευρωβουλευτής του κόμματος των Γερμανών Ελευθέρων Δημοκρατών (FDP), Γιώργος Χατζημαρκάκης, σχολιάζοντας τις τελευταίες εξελίξεις στην οικονομία και τις προοπτικές της χώρας.

Ο ελληνικής καταγωγής ευρωβουλευτής υπογραμμίζει ότι οι τελευταίες εξελίξεις είναι μια παράταση του δημοσιονομικού προβλήματος, προσθέτει όμως ότι η δόση ήταν αναγκαία για την λειτουργία της οικονομίας. «Η εικόνα της Ελλάδας είναι διαφορετική, αυτό οφείλεται αποκλειστικά στον κύριο Στουρνάρα, που λίγο τεχνοκράτης, λίγο πολιτικός, έχει καταφέρει να τον βλέπουν θετικά οι ξένοι ηγέτες.
Τα χρήματα της δόσης δεν μας αξίζουν, δεν φθάσουν στους ίδιους τους Έλληνες, δεν θα πέσουν στην αγορά, αλλά θα γυρίσουν άμεσα στην Ολλανδία και στην Γερμανία. Ο επόμενος μεγάλος στόχος είναι ένα μεγάλο καινούριο κούρεμα τότε και μόνο η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους θα είναι δυνατή.Το δυο πέμπτα της κοινωνίας βρίσκονται στα όρια της φτώχειας. Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι δεν έχουν οποιοδήποτε εισόδημα και αυτός είναι ένας αριθμός χωρίς προηγούμενο στην ΕΕ»

Σύμφωνα με τον ευρωβουλευτή τα δημοσιονομικά μέτρα δεν επαρκούν για να απαντήσουν στο πρόβλημα της ύφεσης,πακέτο ανάπτυξης και επενδύσεων πρέπει να δοθεί επειγόντως στην Ελλάδα, επικουρικά προς τα μέτρα λιτότητας, τόνισε ο Γιώργος Χατζημαρκάκης.«Πιστεύω πως η απάντηση βρίσκεται στην λογική της ανάπτυξης, χρειάζεται να προωθηθούν γρήγορα νέες επενδύσεις, δέκα δις ευρώ τα χρηματοδοτικά προγράμματα του ΕΣΠΑ ακόμη είναι αδιάθετα, βρίσκονται ακόμη στους λογαριασμούς στης Ευρωπαϊκής Ένωσης και δεν έρχονται στην αγορά. Στην Ελλάδα υπάρχει μια ευαισθησία μεγάλη προς τους ξένους επενδυτές, δεν θέλουνε ξένους επενδυτές, γιατί φοβούνται ότι θα εξαγοράσουν την Ελλάδα, την Ελληνική ιδιοκτησία.Έχουμε έλλειψη παγιωμένης πολιτικής προσέλκυσης επενδύσεων.Η διοικητική αποτελεσματικότητα του κράτους καθώς και η πολιτική αστάθεια επηρεάζουν τις αποφάσεις των Εταιρειών να επενδύσουν»

Δείτε το Βίντεο