Επιτυχημένη η ημερίδα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αγρινίου [pics + HDvideo]

Ολοκληρώθηκε σήμερα η ημερίδα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αγρινίου που έλαβε χώρα στο Παπαστράτειο Μέγαρο της ΓΕΑ, παρουσία του αρχηγού του Σώματος Αντιστράτηγου Σωτήρη Γεωργακόπουλου.

Ο αρχηγός της πυροσβεστικής Σωτήρης Γεωργακόπουλος

Τον αρχηγό της Πυροσβεστικής Σωτήρη Γεωργακόπουλου που έλκει την καταγωγή του από την Μακρυνεία, καλοσώρισε στο Αγρίνιο ο Διοικητής της Π.Υ. Αγρινίου Γιαννακόπουλος Παναγιώτης. Μάλιστα στον αρχηγό του σώματος απονεμήθηκε τιμητική πλακέτα από τον δήμαρχο Αγρινίου Παύλο Μοσχολιό. Ο αρχηγός της πυροσβεστικής που στην αρχή της καριέρας του υπηρέτησε στην Π.Υ Αγρινίου, σημείωσε πως είναι υπερήφανος για την ετοιμοπόλεμη -όπως την χαρακτήρισε- πυροσβεστική υπηρεσία Αγρινίου. Ο κ. Γεωργακόπουλος δήλωσε πως θα είναι αρωγός των προσπαθειών της Π.Υ Αγρινίου, ενώ αναφέρθηκε διεξοδικά στην σημασία των εθελοντισμού αλλά και την αναγκαιότητα να υπάρχει ενημέρωση των πολιτών στα θέματα πολιτικής προστασίας. Στην συνέχεια ο ίδιος απένειμε τιμητική πλακέτα στο γηραιότερο πυροσβέστη τον 90χρονο Σεραφείμ Κωστακόπουλο.

Αξίζει ακόμη να σημειωθεί πως ο δήμαρχος Αγρινίου Παύλος Μοσχολιός στο χαιρετισμό του σημείωσε μεταξύ άλλων πως ο δήμος είναι έτοιμος μετά την υπογραφή του νέου ΓΠΣ Αγρινίου να παραχωρήσει οικόπεδο στην πυροσβεστική για να δημιουργηθούν νέες υποδομές για την Π.Υ Αγρινίου.

Η ημερίδα συνεχίστηκε με ομιλία του Πυραγού Κρανιά Ιωάννη που έκανε μια ιστορική αναδρομή της πορείας του Πυροσβεστικού Σώματος Ελλάδας και της Π.Υ. Αγρινίου, την ομιλία του Υπ/γού Χαντζή Χρήστου σχετικά με τις επιδόσης της ΠΥ Αγρινίου στο τομέα της πρόληψης και καταστολής τα τελευταία έτη και την ομιλία της Υπ/γου Στάμου Ζωής σχετικά με την Διαχείριση Κινδύνου και Κρίσεων Πολιτική Προστασία Επέμβαση σε μεγάλα συμβάντα. Την ημερίδα έκλεισε ο Διοικητής της Π.Υ. Αγρινίου Γιαννακόπουλος Παναγιώτης κάνοντας τον απολογισμό της υπηρεσίας.