Προσφορά αγάπης στο “Χαμόγελο του Παιδιού” απ’ το 1ο Νηπιαγωγείο Μεσολογγίου

Το 1ο Νηπιαγωγείο Μεσολογγίου αυτά τα Χριστούγεννα χάρισε την αγάπη του και μια ζεστή αγκαλιά σε όλα τα παιδάκια του σπιτιού «Χαμόγελο του Παιδιού» στο Αγρίνιο

Μήνυμα Αγάπης: «Αυτά τα Χριστούγεννα πολλά παιδιά βρίσκονται στο σκοτάδι. Το δικό σου μήνυμα ας τα φέρει στο φως. Βοηθάμε το Χαμόγελο του Παιδιού στο Αγρίνιο. Προσφέρουμε παιχνίδια – τρόφιμα – σχολικά είδη – ρουχισμό. Ότι έχουμε στα σπίτια μας και δεν μας είναι πλέον απαραίτητο. Για τα παιδιά αυτά θα είναι λένας μικρός θησαυρός».

Με αυτό το μήνυμα και με την καρδιά τους γεμάτη αγάπη και ζεστασιά τα παιδιά του 1ου Νηπιαγωγείου Μεσολογγίου και οι οικογένειές τους, προσέφεραν απλόχερα παιχνίδια, τρόφιμα, σχολικά είδη κ.τ.λ., στο σπίτι «Το χαμόγελο του παιδιού» στο Αγρίνιο. Αρωγοί στην προσπάθειά τους αυτή στάθηκαν οι εκπαιδευτικοί του σχολείου και τα καταστήματα της Μαργαρίτας Ευθ. Κοσσόβα (βιβλιοπωλείο), του Χαράλαμπους Καρέτσου («Πρότυπο» -Παιχνίδια), το κατάστημα Μεσολογγίου «ΓΕΡΜΑΝΟΣ» με υπεύθυνο τον Ιωάννη Ιλμπασάν, ο Γεώργιος Ζέρβας (βιβλιοπωλείο «Μελάνι»), η Αχυριάτη Βασιλική (βιβλιοπωλείο «Σελίδες»), το κατάστημα της κας Παφύλα Ζωής (Μανάβικο-Κήπος) και το mini market PANTA του Αθανασίου Δημητρίου.

Οι υπεύθυνοι του «Χαμόγελου του παιδιού» από το Αγρίνιο επισκέφθηκαν το 1ο Νηπιαγωγείο Μεσολογγίου, παρέλαβαν τις κούτες της αγάπης (έτσι τις ονόμασαν τα παιδιά) και αφού τους ευχαρίστησαν, υποσχέθηκαν ότι σύντομα τα φιλοξενούμενα παιδιά από το «Χαμόγελο του παιδιού» θα επισκεφτούν το 1ο Νηπιαγωγείο Μεσολογγίου.

Σημειωτέων θα πρέπει να πούμε ότι το σπίτι «Το χαμόγελο του παιδιού» που στεγάζεται στην περιοχή Καλυβιών Δήμου Αγρινίου, ξεκίνησε την λειτουργίας του πρόσφατα και δη τον Οκτώβριο του 2012. Οι φωνές και τα γέλια των περίπου 20 παιδιών που φιλοξενεί γεμίζουν το χώρο απ’ άκρη σ’ άκρη. Παιδιά από οικογένειες που αντιμετωπίζουν έντονες οικονομικές και κοινωνικές δυσκολίες βρίσκουν κοντά τους τη ζεστασιά και τη φροντίδα που δικαιούνται.

Ευελπιστούμε ότι η πράξη αγάπης αυτή των παιδιών του 1ου Νηπιαγωγείου, θα αποτελέσει τον θεμέλιο λίθο και για άλλες τέτοιες προσπάθειες στην πόλη μας, οι οποίες όχι μόνο «πιάνουν τόπο», αλλά γεμίζουν τις καρδιές μικρών αθώων παιδιών χαρά και ευτυχία.

Το χαμόγελο των παιδιών, ας προσπαθήσουμε όλοι μαζί, να μη σβήσει ποτέ από τα χείλη τους!!!

πηγή : aixmi-news.gr