Αφιέρωμα στον φωτογράφο Βασίλη Αρτίκο που ζει στο Μεσολόγγι θα μεταδώσει η ΕΤ3

Την Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2013 το πρωί αναμένεται να μεταδώσει η τηλεόραση της ΕΤ3 το αφιέρωμα στον επαγγελματία φωτογράφο Βασίλη Αρτίκο.

Συνεργείο του κρατικού καναλιού από τη Θεσσαλονίκη ήρθε τον περασμένο Οκτώβριο στο Μεσολόγγι όπου ζει μόνιμα και εργάζεται ως οικονομολόγος ο Βασίλης Αρτίκος και τον ακολοήθησε για 2 περίπου μέρες τραβώντας χαρακτηριστικά πλάνα από αρκετές πτυχές της ζωής του.

Κυρίαρχοι τόποι γυρισμάτων ήταν ο χώρος εργασίας του, στο ΤΕΙ Μεσολογγίου όπου και διδάσκει, η Τουρλίδα, οι αλυκές αλλά και το σπίτι του, όπου ήταν παρούσα και η οικογένεια του. Η καλλιτεχνική και κοινωνική προσωπικότητα του Βασίλη Αρτίκου όπως έχει γράψει η εφημερίδα «Αιχμή» της Αιτωλοακαρνανίας, είναι πολύμορφη. Αγαπά τη φωτογραφία σα να είναι κομμάτι της ψυχής του και τα δημιουργήματα του σα να είναι παιδιά του.Τοπία, πορτρέτα, φιγούρες, είτε με χρώμα, είτε σε άσπρο – μαύρο, δικαιώνουν τον τεράστιο μόχθο του και αποδίδουν πλαστικά τον κόσμο της δουλειάς του.

Ο Βασίλης Αρτίκος, ένας ακούραστος παρατηρητής της ζωής και των ανθρώπων, σπούδασε οικονομικές επιστήμες αλλά η επαφή του με τις εικαστικές τέχνες ξεκίνησε από τα φοιτητικά του χρόνια με τη ζωγραφική. Με το πέρασμα του χρόνου όμως τον κέρδισε η φωτογραφία.

Ο Βασίλης Αρτίκος έχει οργανώσει και παρουσιάσει εκθέσεις σε Αθήνα, Πάτρα, Ναύπακτο, Μεσολόγγι και αλλού ενώ έχει εκδώσει και προσωπικά φωτογραφικά λευκώματα.Το αφιέρωμα στον κύριο Αρτίκο θα προβληθεί στο πλαίσιο της σειράς ντοκιμαντέρ με τίτλο «Τα αδέρφια μας οι άνθρωποι» όπου δημιουργός και αφηγητής είναι ο Λευτέρης Ελευθεριάδης.