Ντόμινο εξελίξεων στην Δίωξη Ναρκωτικών Αγρινίου μετά την εξάρθρωση κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών

Σημαντικές είναι οι εξελίξεις στην Δίωξη Ναρκωτικών Αγρινίου, καθώς εκτός από τον 49χρονο αρχιφύλακα συνελήφθη και ήδη για κατηγορείται για εμπλοκή στο κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών που εξάρθρωσε η Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας έμμεσα εμπλεκόμενος στην υπόθεση είναι και ο διοικητής της Δίωξης Ναρκωτικών στο Αγρίνιο, ο οποίος μετά από εντολή από το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ μετακινήθηκε στο Επιτελείο της Αστυνομικής Διεύθυνσης για ένα τρίμηνο.

Ο διοικητής της Δίωξης Ναρκωτικών Αγρινίου φέρεται να εμπλέκαι από το γεγονός πως μετά από υπόδειξη του 49χρονου αρχιφύλακα υπέγραψε για άτομα που δεν ήταν πληροφοριοδότες της αστυνομίας τρεις βεβαιώσεις πως ήταν πληροφοριοδότες σε υποθέσεις ναρκωτικών, με αποτέλεσμα να επωφεληθούν της προβλεπόμενης σχετικής ευεργετικής διάταξης του νόμου Περί Ναρκωτικών.

Το δεδομένο είναι πως σύμφωνα με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης σε βάρος των επτά αστυνομικών, ανάμεσά τους και ο 49 αρχιφύλακας της Δίωξης Ναρκωτικών Αγρινίου αλλά και ο διοικητής της. Πλέον αναμένεται η τελική απόφαση για την περαιτέρω υπηρεσιακή κατάσταση αλλά και ενδεχόμενη άσκηση ποινική δίωξη σε βάρος του διοικητή της Δίωξης Ναρκωτικών Αγρινίου. Για τον 49χρονο συλληφθέντα αρχιφύλακα της Δίωξης Ναρκωτικών Αγρινίου η ποινική δίωξη σε βάρος του είναι πλέον δεδομένη καθώς σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της ΕΛΑΣ φέρεται σε τέσσερις περιπτώσεις φέρεται να ενημέρωσε τα μέλη των κυκλωμάτων για τα στοιχεία των Ι.Χ. επιβατικών επιχειρησιακών οχημάτων της Δίωξης Αγρινίου ώστε να αποφύγουν ενδεχόμενα μπλόκα, ενώ φέρεται ακόμη και να έδωσε φυσίγγια πυροβόλου σε εγκέφαλο του κυκλώματος. Επίσης σε τρεις περιπτώσεις (σε επιχειρήσεις της Δίωξης Ναρκωτικών Αγρινίου σε Ζεφύρι, Λάρισα και Τούμπα) να υπέδειξε έτερα άτομα και όχι τους πραγματικούς πληροφοριοδότες ώστε ο προϊστάμενος του να υπογράψει τα σχετικά έγρραφα και εν τέλει να παραπλανηθούν οι δικαστικές και εισαγγελικές αρχές.