Προφυλακίστηκε ο αρχιφύλακας της Δίωξης Ναρκωτικών Αγρινίου

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο ένας από τους εμπλεκόμενους αστυνομικούς, αρχιφύλακας της Δίωξης Ναρκωτικών Αγρινίου, στο κύκλωμα εισαγωγής και διακίνησης ναρκωτικών που εξαρθρώθηκε στη Θεσσαλονίκη.

Μετά τις πολύωρες σημερινές απολογίες των έντεκα κατηγορουμένων -στην πλειονότητα των οποίων αποδίδονται περιφερειακοί ρόλοι στη δράση της εγκληματικής οργάνωσης- στην Δ’ ειδική ανακρίτρια, αποφασίστηκε η προφυλάκιση έξι ατόμων μεταξύ των οποίων και ο αρχιφύλακας της Ασφάλειας Αγρινίου, ο οποίος αρνήθηκε τις βαρύτατες κατηγορίες που του προσάπτονται.

Η διαδικασία των απολογιών αναμένεται να ολοκληρωθεί αύριο, Παρασκευή, οπότε θα βρεθούν ενώπιον της ανακρίτριας οι δύο Αλβανοί φερόμενοι ως «εγκέφαλοι» της εγκληματικής οργάνωσης, καθώς επίσης ο προϊστάμενος του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Βόλου και ο αστυνομικός που υπηρετούσε στο Τμήμα Αλλοδαπών στη Θεσσαλονίκη, με την κατηγορία ότι συνεργάζονταν και προστάτευαν τους εμπόρους ναρκωτικών.

Χθες, Τετάρτη, απολογήθηκαν 13 συλληφθέντες, εκ των οποίων οι οκτώ κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι και οι υπόλοιποι αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους. Συνολικά για την υπόθεση συνελήφθησαν 35 άτομα.

πηγή : protothema.gr