Άλλες δύο προσαγωγές για τα επεισόδια στο Αιτωλικό – Ρομά υπό το φόβο της Χ.Α εγκατέλειψαν το Αιτωλικό

Ευρεία έρευνα εξακολουθεί να διεξάγει η αστυνομία στο Αιτωλικό, ακόμα και μέσα σε σπίτια, προκειμένου να εντοπίσει όλους τους υπαίτιους των χθεσινών επεισοδίων όπως επίσης και όσους ευθύνονται για τις πυρκαγιές που προκλήθηκαν σε οχήματα και παραπήγματα των τσιγγάνων. Σύμφωνα με πληροφορίες ήδη έχουν γίνει δυο προσαγωγές ατόμων από το Αιτωλικό, που δεν αποκλείεται να μετατραπούν σε συλλήψεις, καθώς προκύπτουν σε βάρος τους στοιχεία. Η αστυνομία ωστόσο δεν σταματά τις έρευνες έως ότου βρει όλους όσους εμπλέκονται σε αυτά τα επεισόδια.

Yπενθυμίζεται ότι χθες η αστυνομία προχώρησε σε πέντε προσαγωγές, και στην σύλληψη δύο ατόμων για τον τραυματιμό του 24χρονου, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες η αστυνομία αναζητά άλλα εννέα άτομα για συμμετοχή στα επεισόδια, ωστόσο συνολικά αναζητούνται εννέα άτομα από την Α/Δ Αιτωλίας. Πρόκειται για νεαρά άτομα από το Αιτωλικό που μετά τις μαρτυρίες των ρομά η αστυνομία έχει ταυτοποιήσει τα στοιχεία τους. Πάντως οι κατηγορτίες για τους συλληφθέντες αναμένεται να είναι βαριές αν συνδεθούν με τους εμπρησμούς στον οικισμό των ρομά.

Πάντως η νύχτα στο Αιτωλικό μετά τα χθεσινά επεισόδια κύλησε ομαλά με την Αστυνομία να βρίσκεται σε συνεχή επιφυλακή. Αξίζει να σημειωθεί όμως πως υπό τον φόβο των επεισοδίων αρκετοί ρομά εγκατέλειψαν το Αιτωλικό προκειμένου να βρούν προσωρινό κατάλυμα σε συγγενείς τους σε γειτονικούς οικισμούς του νομού, με κάποιους εξ αυτών να καταλήγουν στον οικισμό του ΔΑΚ Αγρινίου. Η ρομά φαίνεται να εγκατέλειψαν προσωρινά το Αιτωλικό μετά την έντονη φημολογία που υπήρχε χθες στο Αιτωλικό πως μέλη της Χρυσής Αυγής είχαν έρθει στο Αιτωλικό με απειλητικές διαθέσεις. Ωστόσο κάτι τέτοιο τουλάχιστον χθες δεν συνέβη…