Άμα θες βλέπεις και αιθαλομίχλη στο Αγρίνιο

Το ανέκδοτο με τους καλογέρους που βάφτιζαν τους κεφτέδες φακές για νηστέψουν το ξέρετε…

Κάτι αντίστοιχο συνέβη πριν λίγες μέρες στο Αγρίνιο όταν κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο ακόμη και σε τοπικές εφημερίδες μια φωτογραφία που δήθεν απεικονίζει το Αγρίνιο σκεπασμένο από αιθαλομίχλη. Δεν χρειάζεται βέβαια να είναι κανείς καθηγητής μετεορολογίας για να καταλάβει ότι επρόκειτο για μια απλή, κανονική ομίχλη και για νέφος υδρατμών. Το Αγρίνιο ανάμεσα σε λίμνες και ποτάμια και ένα ποτισμένο κάμπο που απλώνεται μπροστά του συσσωρρεύει όλη την υγρασία υπο μορφή ομίχλης ή νέφους υδρατμών, όταν το χειμώνα υπάρχει ηλιοφάνεια και άπνοια ή νότιος άνεμος. Περί αυτού πρόκειται! Χωρίς βέβαια να σημαινεί αυτό ότι στο Αγρινίο δεν συμβαίνει ό,τι συμβαίνει σε όλη την Ελλάδα, δηλαδή τα τζάκια εξαιτίας της γνωστής ιστορίας με το πετρέλαιο θέρμανσης καπνίζουν περισσότερο.

Τώρα βέβαια αν κάθεσαι στο μπαλκόνι του διαμερίσματός σου και σου έρχεται όλο το ντουμάνι από την καμινάδα της διπλανής μονοκατοικίας είναι φυσικό να μυρίσεις, αυτή τη “τζακίλα”… Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι έχουμε αιθαλομίχλη.

ΥΓ : παρεμπιπτόντως έχετε στο πίσω μέρους του μυαλού σας ότι πίσω από το όψιμο ενδιαφέρον του υπουργείου περιβάλλοντος για την αιθαλομίχλη στην Αθήνα και τα απανωτά δημοσιεύματα για τις επιπτώσεις της αιθαλομίχλης ίσως είναι και τα συμφέροντα των πετρελαϊκών εταιρείων που είδαν την κατανάλωση του πετρελαίου θέρμανσης εξαιτίας του φόρου στο πετρέλαιο και της φτώχειας των πολιτών να πέφτει κατά 80% τουλάχιστον.