Το κορόιδο με τις βιλάρες του και τα στικάκια του

Του Δημήτρη Παπαδάκη

Η «βίλα Αμαλία» άλλαξε πολλές φορές χέρια από τους αντεξουσιαστές στην αστυνομία και τούμπαλιν επί 2 φορές… 2 φορές είναι ήρθε και η λίστα Λαγκάρντ στην Ελλάδα… 2 λίστες λέει ότι είχε ο Παπακωνσταντίνου, μια η πρωτότυπη και ένα αντίγραφο σε usb-stick. Περισσότερα πάντως από ένα είναι τα στικάκια, σύμφωνα με τους 2 οικονομικούς εισαγγελείς… Και για όλη αυτή την ιστορία η βουλή θα κληθεί αν αποφασίσει αν θα παραπεμφθούν σε προανακριτική επιτροπή 2 πρώην υπουργοί και 2 πρώην πρωθυπουργοί.Όλο αυτό το παιχνίδι χρειάζεται δυο για να παιχθεί… Τους αντεξουσιαστές και την αστυνομία, τον Δένδια και τον ΣΥΡΙΖΑ, τους φοροφυγάδες και τους μαλάκες που πληρώνουν φόρους, τους κλέφτες και τους τίμιους, τους μνημονιακούς και τους αντιμνημονιακούς, την κυβέρνηση και την αντιπολίτευση.

Το κορόιδο βέβαια που κάθεται και τα παρακολουθεί όλα αυτά, που κάθεται να ακούσει τις απόψεις περί νομιμότητας ή μη των καταλήψεων, περί ποινικών ευθυνών του Παπακωνσταντίνου, περί των προτάσεων των κομμάτων για σύσταση προανακριτικής επιτροπής για την λίστα Λαγκάρντ, είναι ένα : ο σαστισμένος Έλληνας μαλάκας.

Ασχολούμαστε με μαλακίες και χάνουμε το δάσος! Αφού η πρωτότυπη λίστα ήρθε, το ερώτημά μας θα έπρεπε να είναι ένα και μοναδικό. Τι λέει η λίστα κύριε Στουρνάρα; Τι θα κάνετε με τους φοροφυγάδες; Πότε θα δημεύσετε περιουσίες; Ποιος Παπακωνσταντίνου και ποιο στικάκι, ποια βίλα Αμαλίας, ποια Μαρίας Κάλλας και μαλακίες. Για ένα λαό που πένεται, σημασία έχει να ξαναγεμίσει το δημόσιο ταμείο με τα κλεμμένα. Αυτή είναι όλη η ουσία! Αυτό είναι το πρώτο που θα έπρεπε να γίνει. Βεβαίως στη συνέχεια οι πολίτες που τα “έχουν δει όλα” και έχουν απηυδήσει θα έπρεπε να δούν και μερικούς πίσω από τα κάγκελα να κελαηδάνε… Θα έπρεπε να δούν και λίγο δικαιοσύνη… Για να μην φτάσουν στο σημείο να ζητάνε αίμα Αλλά μήπως δεν είναι δικαιοσύνη να γυρίσουν τα κλεμμένα στο ταμείο;

Όσο για τη βίλα Αμαλίας και “τα πολιτιστικά κέντρα” του ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα ασχοληθώ… Το μόνο που θα πω είναι πως αν οι κυβερνώντες και η αντιπολίτευση είχαν λίγο μυαλό τα ζητήματα των διαφόρων καταλήψεων θα τα είχαν λύσει και μάλιστα με τρόπο αναπτυξιακό… Παρεπέμπω στο παράδειγμα της Δανίας και της Κριστιάνια μιας αυτοδιαχεριζόμενης κοινότητας που βρίσκεται κοντά στο κέντρο της Κοπεγχάγης. Οι αντεξουσιαστές, οι χίπηδες και οι λοιποί μαστουρωμένοι κάνανε κατάληψη το 1971 σε μια μεγάλη έκταση κοντά στο κέντρο της Κοπεγχάγης, που ανήκε στο στρατό και παρέμενε αχρησιμοποίητη. Πρόκειται για μια περιοχή έκτσης 34 τ.χλμ. !!  που πλέον με την άδεια του κράτους είναι μια νόμιμη κατάληψη και αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα τουριστικά αξιοθέατα στην δανική πρωτεύουσα προσελκύοντας κάθε χρόνο περισσότερο από ένα εκατομμύριο τουρίστες!!! Βεβαίως στην Ελλάδα κυβέρνηση και αντιπολίτευση δεν θα ήθελαν επ’ ουδενί να λύσουν το πρόβλήμα με ένα τέτοιο αναπτυξιακό τρόπο, γιατί θέλουν το θέμα να υφίσταται και να το χρησιμοποιούν για εσωτερική κατανάλωση και αποπροσανατολισμό.

Με τις βιλάρες λοιπόν και τα στικάκια στην υπηρεσία του αποπροσανατολισμού, τα κλεμμένα δεν θα γυρίσουν ποτέ στο ταμείο…