Ξεκίνημα της νέας χρονιά με νίκη για τον Χαρίλαο Τρικούπη

Με το δεξί ξεκίνησε ο Χαρίλαος Τρικούπης τις υποχρεώσεις του τη νέα χρονιά αφού στο κατάμεστο Κλειστό Γυμναστήριο Μεσολογγίου επικράτησε του συντοπίτη Λέων BC με σκορ 71-53. Το παιχνίδι πραγματοποιήθηκε σε μια γιορτινή ατμόσφαιρα καθώς οι τυπικά γηπεδούχοι φρόντισαν για αυτό. Ο κόσμος που κατέκλυσε το κλειστό γυμναστήριο έφυγε ικανοποιημένος από το γήπεδο όσον αφορά την ατμόσφαιρα στην οποία πραγματοποιήθηκε το παιχνίδι.

Στο αγωνιστικό κομμάτι τώρα τα πολλά σφυρίγματα έκαναν το παιχνίδι πολύ νευρικό και σε κανένα σημείο του οι πάικτες των δυο ομάδων δεν κατάφεραν να πιάσουν ρυθμό και να ικανοποιήσουν αγωνιστικά τους φιλάθλους. Ο Χαρίλαος Τρικούπης ξεκίνησε πιο νευρικά και δεν κατάφερε να ξεφύγει στο σκορ. Στο Α’ δεκάλεπτο οι παίκτες των δυο ομάδων ήταν άστοχοι . Έτσι το δεκάλεπτο έκλεισε , φυσιολογικά, με χαμηλό σκορ 10-12 υπέρ του Χαρίλαου Τρικούπη.

Οι Λέοντες προσπάθησαν να μείνουν στο παιχνίδι και στη συνέχεια , όμως ο Χαρίλαος Τρικούπης σιγά σιγά πήρε διαφορά και έφτασε στο ημίχρονο προηγούμενος με 13 πόντους (22-35). Παρά το γεγονός ότι η διαφορά μεγάλωσε και οι δυο ομάδες ήταν νευρικές μην αποδίδοντας καλό μπάσκετ.

Ίδια εικόνα και στο επόμενο, τρίτο δεκάλεπτο με τον Χαρίλαο Τρικούπη να διατηρεί διαφορά ασφαλείας και τους τυπικά γηπεδούχους να προσπαθούν να μείνουν στο παιχνίδι. Οι Λέοντες πλησίασαν στους 8 (31-39) στα μέσα του τρίτου δεκαλέπτου όμως σε αυτό το σημείο δυο γρήγορα καλάθια των Μπανάρα και Κούσουλα έφεραν τη διαφορά και πάλι στους 12, δίνοντας καθαρό προβάδισμα νίκης.

Και στο τέταρτο δεκάλεπτο παρά το γεγονός ότι το παιχνίδι “άνοιξε”, τα συνεχή σφυρίγματα δεν έδωσαν το δικαίωμα στους παίκτες των δυο ομάδων να πιάσουν ρυθμό και η εικόνα του παιχνιδιού δεν άλλαξε. Το τελικό 71-53 έδωσε στο Χαρίλαο Τρικούπη άλλη μια νίκη , διατηρώντας σε τροχιά κορυφής. Στα εντυπωσιακά της αναμέτρησης τα 55 ριμπάουντ των νικητών εκ των οποίων τα 21 ήταν επιθετικά. Κορυφαίοι στον αέρα οι Μακρόπουλος (13 πόντους και 21 ριμπάουντ) και Κούσουλας (15 πόντους και 12 ριμπάουντ), ενώ οργανωτικά πολύ καλή δουλειά έκανε ο Μπανάρας που σημείωσε και 8 πόντους.

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους γηπεδούχους για τη γιορτινή ατμόσφαιρα που δημιούργησαν αλλά και στους αθλητές και των δυο συλλόγων που έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό στον αγωνιστικό χώρο.
Επόμενος αγώνας για τον Χαρίλαο Τρικούπη το επόμενο Σάββατο 19 Ιανουαρίου στο Κλειστό Γυμναστήριο Μεσολογγίου με αντίπαλο τον ΠΑΣ Ναυπάκτου.