Με πρωτόκολλο η πίτα των υπαλλήλων του δήμου Αγρινίου

Αυτό θα πει επισημότητα! Πολύ πρωτόκολλο είχε η τελετή στο δημοτικό θέατρο της κοπής της πίτας των υπαλλήλων του δήμου Αγρινίου! Κατ΄ αρχάς υπήρχε τελετάρχης! Ο δήμαρχος Παύλος Μοσχολιός έκοβε την πίτα λοξοκοιτώντας ένα χαρτάκι με τη σειρά των κομματιών που έπρεπε να κοπούν. Του Χριστού, της Εκκλησίας, της Ελληνικής Δημοκρατίας, του δήμου, του δημοτικού συμβουλίου, των 23 ΙΔΑΧ που τους θίγει το μέτρο της διαθεσιμότητας. Ξέχασε μόνο να κόψει και ένα κομμάτι για το συνδικαλισμό που είναι ο μεγαλύτερος θεσμός στην Ελληνική Δημοκρατία.

Τα φλουριά για τους 4 τυχερούς δεν ήταν βέβαια λεφτά, ήταν μια μονοήμερη άδεια… Λογικό! Είναι μπανάλ η δουλειά στην Ελλάδα. Στην Δανία ή στη Σουδία δίνουνε ως δώρο για το φλουρί μια δωρεάν συμμετοχή σε κάποιο πρόγραμμα κατάρτισης ή επιμόρφωσης. Στην Ελλάδα αραλίκι… Εξάλλου η χθεσινή εκδήλωση για την κοπή της πίτας δεν ήταν τίποτε άλλο παρά μια άδεια από τη σημαία… αφού ήταν σε μέρα και ώρα εργάσιμη! Κυριακές και απογεύματα τις πίτες σας παληκάρια.

Και τέλος ένα σημειολογικό σχόλιο που βγαίνει από τη φωτογραφία. Επείδη το “Αλιμόνο στους νέους” του ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου έσκισε… υποθέτω πως όλοι καταλαβαίνετε το φόντο της εκδήλωσης. Είναι από τη σκηνή που ο Μπεγνής έβγαλε τη γκόμενα και τη μάνα της στα μπουζούκια σκορπώντας τα τελευταία λεφτά που είχε (γι αυτό τα αστεράκια και τα λαμπιόνια) Έτσι και το ΠΑΣΟΚ σκόρπισε τα τελευταία λεφτά της χώρας διορίζοντας νύχτα το κάθε αγράμματο των κλαδικών του… ή μήπως δεν είναι Δ.Ε οι ΙΔΑΧ που βγαίνουν σε διαθεσιμότητα;;;;

ΥΓ: αδιευκρίνιστες πληροφορίες κάνουν λόγο για μερικούς υπαλλήλους που τρώγοντας την πίτα λιποθύμησαν από διαβητικό σοκ, επειδή η βασιλόπιτα ήταν πετιμέζι… Δεν αποκλείεται να μηνυθεί το ζαχαροπλαστείο που προμήθευσε τις πίτες για εσχάτη προδοσία!