Παρουσιάστηκε με επιτυχία το βιβλίο «Σχολική ενδυματολογία» της Μαρίας Αγγέλη [pics]

Παρουσιάστηκε χθες το απόγευμα στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας το βιβλίο «Σχολική ενδυματολογία» της Μαρίας Αγγέλη. Το βιβλίο είναι το αποτέλεσμα μιας έρευνας της κ. Αγγέλη και των μαθητών του 2ου Γυμνασίου Αγρινίου «Κοσμάς ο Αιτωλός» αλλά και της της κ. Σπυριδούλας Χονδρού στα πλαίσια ενός πολιτιστικού προγράμματος που υλοποιήθηκε στο σχολείο.

Το βιβλίο παρουσιάζει όψεις της σχολικής ενδυματολογίας αλλά και της κοινωνικής ιστορίας της Ελλάδας βασισμένο σε προφορικές μαρτυρίες και πλούσιο φωτογραφικό υλικό. «Ένα μέρος του υλικού που συλλέξαμε αξιοποιήθηκε και στην αποψινή έκθεση φωτογραφίας. Ήταν ένα πολιτιστικό πρόγραμμα στο οποίο πήραν μέρος 30 παιδιά, μαθητές της δευτέρας γυμνασίου και η μουσικός του σχολείου η κ. Σπυριδούλα Χονδρού. Άρεσε στα παιδιά, στους γονείς και στους συναδέλφους και έτσι είχαμε την αφορμή να το προχωρήσουμε στην έκδοση αυτού του βιβλίου» δήλωσε η κ. Αγγέλη.

Χαιρετισμό απεύθυνε ο Διευθυντής του γυμνασίου κ. Στάθης Βάρδιας ο οποίος δήλωσε πως «το αποτέλεσμα παρουσιάστηκε αρχικά στο σχολείο μας και δεν περιμέναμε να έχει τόση απήχηση. Αποφασίσαμε λοιπόν να δοθεί αυτό το αποτέλεσμα με τη μορφή ενός βιβλίου και εικόνων στον Αγρινιώτικο λαό». Βασικοί ομιλητές της εκδήλωσης ήταν ο κ. Αθανάσιος Παλιούρας, ομότιμος καθηγητής του πανεπιστημίου Ιωαννίνων και η κ. Χρυσούλα Σπυρέλη, σχολική σύμβουλος Φιλολόγων. Μαθητές του σχολείου ανέγνωσαν αποσπάσματα του βιβλίου, ενώ την παράσταση έκλεψαν οι μαθητές της χορωδίας του 2ου Γυμνασίου, που άνοιξαν κι έκλεισαν την εκδήλωση.