Πωλείται η ΑΕΓΕΚ, για να σωθούν τα έργα ;

Ποιός θα αγοράσει κατασκευαστική εταιρεία με 500εκ.ευρώ ανεκτέλεστο;
Άκρως απόκαλυπτικό είναι το δημοσίευμα του capital.gr σχετικά με τον ανάδοχο του έργου Άκτιο Αμβρακία, καθώς οι πιστώτριες τράπεζες αναζητούν αγοραστή για την ΑΕΓΕΚ Κατασκευαστική που ελέγχει σε ποσοστό 20% ο όμιλος ΑΕΓΕΚ. Ωστόσο το εγχείρημα μοιάζει με δυσεπίλυτη εξίσωση και αυτό επειδή, αν και το τίμημα εξαγοράς είναι μικρό, βάσει της τρέχουσας αξίας της εταιρείας, ο νέος ιδιοκτήτης θα πρέπει να επενδύσει σημαντικό ποσό κεφαλαίων, κίνηση ιδιαίτερα δύσκολη ελλείψει ρευστότητας. Το περασμένο Φθινόπωρο πέρασε, δίκην ενεχύρου, το ποσοστό στον όμιλο ΑΕΓΕΚ και στην ΑΕΓΕΚ Κατασκευαστική (80%) της Πρόμαχος, θυγατρικής του κατασκευαστικού ομίλου συμφερόντων Μαρούλη, περιήλθε στον έλεγχο της Alpha Bank.

Τα έργα που εκτελεί η ΑΕΓΕΚ Κατασκευαστική βρίσκονται σήμερα σε τέλμα. Οι εργασίες στον οδικό άξονα Άκτιο-Αμβρακία, του οποίου την κατασκευή έχει αναλάβει η κοινοπραξία Ιόνιος ΑΕ-ΑΕΓΕΚ Κατασκευαστική-Consorzio Stabile Itelimprese βρίσκονται σε αναστολή, με το υπουργείο Ανάπτυξης να έχει κινήσει ήδη τις διαδικασίες για την οριστική έκπτωση του σχήματος.Από την άλλη πλευρά, πηγές προσκείμενες στην κοινοπραξία διαβεβαιώνουν ότι τα έργα θα ξεκινήσουν άμεσα, ωστόσο, εάν ο Ιανουάριος παρέλθει χωρίς να υπάρξουν εξελίξεις, τότε η κατάσταση θα είναι μη αναστρέψιμη, σύμφωνα με πληροφορίες.

Το ερώτημα βέβαια είναι αν η κίνηση τράπεζα γίνεται για να σωθούν τα έργα ή μήπως να σωθεί η τράπεζα από τις οφειλές της εταιρείας;;;