Το Αστικό ΚΤΕΛ μειώνει τα δρομολόγια εκτός Αγρινίου – Ο δήμος δεν μπορεί να αναλάβει το κόστος

Πληθαίνουν συνεχώς τα παράπονα των κατοίκων των δημοτικών ενοτήτων του δήμου Αγρινίου για τα δρομολόγια του Αστικού ΚΤΕΛ Αγρινίου που μειώνονται συνεχώς, ενώ σε πολλές περιπτώσεις δημοτικών διαμερισμάτων τα δρομολόγια εκλείπουν ιδίως τα σαββατοκύριακα. Τα δρομολόγια έχουν μειωθεί κατά πολύ στους πρώην δήμους Στράτου, Παραβόλας, Αγγελοκάστρου, Αρακύνθου και Μακρυνείας.

Το θέμα βέβαια έχει πολλαπλές επιπτώσεις στους κατοίκους των περιοχών αυτών καθώς αποκόπτονται από την πόλη του Αγρινίου, ενώ ως έντονο πρόβλημα μεταφέρεται το γεγονός ότι τα παιδιά των περιοχών αυτών δεν μπορούν πλέον να έρθουν στο Αγρίνιο για τα φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης που παρακολουθούν. Το πρόβλημα βέβαια ξεκινά από τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης και κυρίως τις οφειλές που υπάρχουν από το κράτος προς το Αστικό ΚΤΕΛ Αγρινίου, δημιουργώντας μεγάλο οικονομικό πρόβλημα στην επιχείρηση, αλλά και τη μείωση του επιβατικού κοινού.

Το θέμα όσον αφορά την περίπτωση της Μακρυνείας τέθηκε στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο Αγρινίου από τους συμβούλους της αντιπολίτευσης Καρακώστα και Σβεντζούρη. Ο δήμαρχος Παύλος Μοσχολιός τόνισε πως το Αστικό ΚΤΕΛ είναι Ανώνυμη Εταιρεία και λειτουργεί με βάση το κέρδος. “Ο δήμος δεν μπορεί να αναλάβει το κόστος” πρόσθεσε, ωστόσο άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο το επόμενο διάστημα που θα έρθει στο δημοτικό συμβούλιο η ανανέωση της σύμβαση με το Αστικό ΚΤΕΛ για τη δημοτική συγκοινωνία (τα δρομολόγια των minibus) να γίνει προσπάθεια από τον δήμο να καλύψει το κόστος των δρομολογίων σε κάποιες τοπικές κοινότητες, σε καμία όμως περίπτωση δεν μπορεί να γίνει αυτό για το σύνολο των δημοτικών ενοτήτων.

Δ.Π