Πρόβλημα και με την δημοτική συγκοινωνία στο Αγρίνιο

Μετά το διαπιστωμένο πρόβλημα με τα μειωμένα δρομολόγια εκτός Αγρινίου του Αστικού ΚΤΕΛ –θέμα που συζητήθηκε και στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο Αγρινίου– πρόβλημα φαίνεται ότι υπάρχει και με τη δημοτική συγκοινωνία εντός του Αγρινίου που επιδοτείται από το δήμο Αγρινίου.

Η σύμβαση μεταξύ δήμου και Αστικού ΚΤΕΛ για το 2013 μέχρι σήμερα δεν έχει υπογραφεί. Έτσι και από τη στιγμή που ο δήμος Αγρινίου δεν έχει εξοφλήσει τις οφειλές του 2012 προς το Αστικό ΚΤΕΛ, η διοίκησή του προχώρησε στη μείωση των δρομολογίων γραμμή Άγιος Ιωάννης – Άγιος Κωνσταντίνος, που πλέον εκτελούνται ανά μια ώρα και όχι ανά μισή ώρα. Πάντως εκτός από τις οφειλές του δήμου για πρόγραμμα της δημοτικής συγκοινωνίας (που ξεπερνούν τις 100χιλιάδες ευρώ), το ΚΤΕΛ επικαλείται και τη μείωση του επιβατικού κοινού. Επιπλέον το ΚΤΕΛ επικαλείται για το οικονομικό πρόβλημα που βιώνει εκτός από τις οφειλές του δήμου για το πρόγραμμα της δημοτικής συγκοινωνίας και τις οφειλές από το πρόγραμμα της μεταφοράς των μαθητών.

Το επόμενο διάστημα μετά τη διαπραγμάτευση του δήμου Αγρινίου με το Αστικό ΚΤΕΛ Αγρινίου θα έρθει στο δημοτικό συμβούλιο Αγρινίου προς ψήφιση η νέα σύμβαση, που αναμένεται να λύσει το πρόβλημα τουλάχιστον  όσο αφορά το πρόγραμμα της δημοτικής συγκοινωνίας. Είναι αυτονόητο πως η όλη κατάσταση έχει να κάνει πρωτίστως με τα οικονομικά προβλήματα των δήμων εξαιτίας της μειωμένης επιχορήγησης από το Υπουργείο Εσωτερικών.