Λογοτεχνικές επιρροές για ανακοίνωση με πολιτικό περιεχόμενο από ένα αθλητικό σωματείο

Η μασκροσκελής ανακοίνωση του Ναυτικού Ομίλου Μεσολογγίου κατά του προέδρου του Λιμενικού Ταμείου Πάνου Παπαδόπουλου μπορεί να μην πέρασε απαρατήρητη από τον ΣΥΡΙΖΑ που έσπευσε με δική του ανακοίνωση για να υπερασπιστεί τον πολιτευτή του με αφορμή την κόντρα των δυο για το θέμα της Μαρίνας Μεσολογγίου, είναι όμως πιθανό να πέρασε απαρατήρητη από πολλούς αναγνώστες. Κι όμως έχει πολιτικό περιεχόμενο, αφού μιλά το σκάνδαλο όπως έχει χαρκατηριστεί από το σύνολο του τοπικού τύπου της Μαρίνας, αλλά δοσμένο με λογοτεχνικές επιρροές και παραπολιτικό ύφος που θα ζήλευε ο “ΒΗΜΑτοδότης” ή ο “Μικροπολιτικός” των “Νέων”.

Πέρα από τους σκληρούς χαρακτηρισμούς με τους οποίους στόλισε ο Ναυτικός Όμιλος τον Π. Παπαδόπουλο όπως “κρατικοδίαιτος” και “υπαρχηγός του Σταράμου” κορυφαία και πιπεράτη ατάκα που κυριολεκτικά “τα σπάει” είναι η εξής αναφορά του ΝΟΜ για τον πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου : “στην ΤΕΔΚ διορισμένος από το ΠΑΣΟΚ το 1984, συμβούλευε για την ανάπτυξη του Νομού, ακολουθώντας μια καμπαρτίνα που περιείχε τον Θύμιο Σώκο”….

Κατά τα λοιπά η όλη ιστορία της μαρίνας και της εμπλοκής του Π. Παποδόπουλου σε αυτή, θύμησε στο ΝΟΜ τους Νομπελίστες Ντάριο Φο και Σολζενίτσιν και τα βραβευμένα έργα τους “Δεν πληρώνω, δεν πληρώνω” και «Αρχιπέλαγος γκούλαγκ» αντίστοιχα. Να και τα σχετικά αποσπάσματα :
Φανταστείτε τον πανούλη σε ένα αριστερό μοντέλο, με ρόλο επιθεωρητή γκούλανγκ!! Μόνο ένας Sol-zenitsin θα μπορούσε να περιγράψει τα βάσανα των αντιφρονούντων….
-Προς το παρών παρακολουθούμε στην σκηνή του Λιμανιού να ανεβαίνει το έργο «δεν παραιτούμε ! δεν παραιτούμε» του Dario Panos !! κατά το «Non si paga, non si paga!,»