Ο δήμος Αγρινίου για το 7ο Δημοτικό Σχολείο, …έργο της περιφέρειας…

Η υπογραφή της σύμβασης ανάμεσα στην περιφέρεια δυτικής Ελλάδος και την ανάδοχο εταιρεία για την κατασκευή του 7ου Δημοτικού Σχολείου του Αγρινίου, που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ έφερε την αντίδραση του δήμου Αγρινίου που με ανακοίνωσή του σημειώνει την δική του συμβολή στην εξέλιξη του έργου. Ο λόγος που ο δήμος Αγρινίου αισθάνθηκε την ανάγκη να σημειώσει τη δική του συμβολή στην εξέλιξη του έργου έχει να κάνει, είτε με την προσπάθεια του δήμου (απότοκη της διαχρονικής κόντρα Μοσχολιού – Αντωνόπουλου) να κλέψει τη “δόξα” της περιφέρειας που υλοιποιεί το έργο, είτε αποτελεί έμμεση απάντηση σε δημοσίευμα που προφανώς δεν εστίασε στη συμβολή του δήμου. Επι του προκειμένου πάντως μάλλον ισχύει το πρώτο αφού η δημοτική αρχή Αγρινίου μοιάζει αποφασισμένη από εδώ και πέρα να βγάζει ανακοινώσεις για κάθε έργο που υλοποιείται από άλλο φορεά εντός των ορίων του και ο δήμος έχει βοηθήσει στην υλοποίησή του. Όπως και να χει είναι τουλάχιστον ξένη προς την κοινή λογική η επικοινωνιακή διαχείρηση έργων που δεν έχουν καν ξεκινήσει να υπολοποιούνται…

Αναλυτικά η ανακοίνωση του δήμου Αγρινίου :
Η δημοτική αρχή Αγρινίου εκφράζει την ικανοποίησή της για την θετική εξέλιξη της υπογραφής σύμβασης από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για την κατασκευή του 7ου Δημοτικού Σχολείου Αγρινίου, καθώς ο Δήμος Αγρινίου είχε αποφασιστικό και ουσιαστικό ρόλο για την υλοποίηση αυτού του σημαντικού έργου σχολικής υποδομής.
Συγκεκριμένα το 2008, έγινε τροποποίηση του σχεδίου πόλης (στο οικοδομικό τετράγωνο 1039) προκειμένου να μπορεί να ανεγερθεί σχολική μονάδα και δέσμευση οικοπέδων μετά από νέα πράξη εφαρμογής. Παράλληλα, ο Δήμος Αγρινίου σε συνεργασία με την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση παραχώρησε δύο οικόπεδα. Το πρώτο έκτασης 2.372,26 τ.μ. και το δεύτερο 597,28 τ.μ, ενώ η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση διέθεσε το ποσό των 391.579,00 ευρώ.
Η ολοκλήρωση αυτού του έργου θα συμβάλλει καθοριστικά στην αναβάθμιση της σχολικής στέγης στο Αγρίνιο, επιλύοντας ένα μακροχρόνιο πρόβλημα των μαθητών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην περιοχή, οι οποίοι σήμερα παρακολουθούν μαθήματα σε μισθωμένες αίθουσες και κάτω από δύσκολες συνθήκες.