Με επιτυχία το σεμινάριο του ΚΕΜΟΠ Ναυπάκτου «Ο Πλάτων» για την ασφαλή χρήση του διαδικτύου

Στις 21/01/2013 πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του 3ου Γυμνάσιου Ναυπάκτου, σεμινάριο για τους γονείς με θέμα την ασφαλή χρήση του διαδικτύου από παιδιά και εφήβους. Εισηγητές στην εκδήλωση ήταν οι κύριοι: Παύλος Καλογεράς «Υπεύθυνος σχολικών δραστηριοτήτων, διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης νομού Αιτ/νιας», ο κύριος Θεόδωρος Τσιλίκας «Υπεύθυνος σχολικών δραστηριοτήτων, διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης νομού Αιτ/νιας», η Ψυχολόγος και η Κοινωνική Λειτουργός του ΚΕΜΟΠ «Ο Πλάτων», κυρίες Μαντζάνα Δήμητρα και Ιουλία Καραβούλια.

Το σεμινάριο ήταν ιδιαίτερα ενδιαφέρον και εποικοδομητικό, αφού εισπράξαμε την θετική αντίδραση και την ανταπόκριση των παρευρισκομένων μέσω της ενεργού συμμετοχής τους. Από την άλλη πλευρά όμως, είναι αξιοσημείωτη η μειωμένη προσέλευση των γονέων, γεγονός που φανερώνει ότι οι υποχρεώσεις τους σε συνδυασμό με την δύσκολη καθημερινή ελληνική πραγματικότητα, δεν τους «επιτρέπει» να αφιερώνουν επιπλέον χρόνο σε ενημερωτικά σεμινάρια, ακόμα και όταν αφορούν φλέγοντα ζητήματα όπως η εκτεταμένη χρήση του διαδικτύου από τα παιδιά τους.

Στις 28/01/2013, πραγματοποιήθηκε σεμινάριο με το ίδιο θέμα για τους εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του νομού Αιτ/νιας με τους ίδιους εισηγητές, εμπλουτισμένο με βιωματική δραστηριότητα που συντόνιζε η ψυχολόγος του ΚΕΜΟΠ κα Δήμητρα Μαντζάνα. Σε αυτήν την περίπτωση, η απήχηση ήταν ενθαρρυντική αποδεικνύοντας την διάθεση των εκπαιδευτικών για εφαρμογή και εκμάθηση νέων δραστηριοτήτων και την ανάγκη μετάδοσης των γνώσεων με ευρηματικό και ευχάριστο τρόπο.
Ευχαριστούμε θερμά τους κ.κ. Καλογερά Παύλο και Τσιλίκα Θοδωρή καθώς και τον Διευθυντή του 3ου Γυμνασίου Πιτσιάκκα Πέτρο, που διαδραμάτισαν σημαντικό ρόλο στην διοργάνωση τω σεμιναρίων.