Για σταδιακή κατάργηση του Πανεπιστημίου στο Αγρίνιο κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ και καλεί σε κοινή δράση

Ανακοίνωση εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ Αγρινίου εκφράζοντας την αντίδραση του στην κατάργηση του Πανεπιστημίου Αγρινίου. “Η υπουργική πρόταση σηματοδοτεί την απαρχή της σταδιακής κατάργησης(;) της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στο Αγρίνιο, αφού προβλέπει τη διοικητική υπαγωγή των τμημάτων του στο Πανεπιστήμιο Πατρών. Η «προαναγγελθείσα» και σαφής πρόθεση του υπουργού πλήττει βέβαια το Νομό ολόκληρο, αφού αντίστοιχος ευνουχισμός αφορά και στο ΤΕΙ Μεσολογγίου” αναφέρεται στην ανακοίνωση και ο ΣΥΡΙΖΑ Αγρινίου καλεί σε κοινή δράση για το Πανεπιστήμιο.

Αναλυτικά αναφέρει:
Η βεβιασμένη πρόταση του Υπουργού παιδείας (31-1-2013), για τις αλλαγές στο χάρτη της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, επιβεβαιώνει τη μόνιμη αντίληψη αυτών που δεκαετίες εναλλάχθηκαν στην κυβέρνηση, ότι τα πάντα μπορεί να γίνουν αρκεί να εξυπηρετούν τους πολιτικούς τους στόχους, προσπαθώντας διαρκώς να αλλοιώσουν το δημόσιο χαρακτήρα της εκπαίδευσης στη χώρα και να περιορίσουν την υποχρέωση του κράτους να παρέχει, για κάθε πολίτη, πλήρη και δωρεάν παιδεία σε όλες τις βαθμίδες.
Η απίστευτη προχειρότητα με το όνομα «Σχέδιο Αθηνά» δείχνει ότι όχι μόνο δεν πρόκειται για σχέδιο ανασυγκρότησης προς την κατεύθυνση βελτίωσης της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης με κριτήρια ακαδημαϊκά και που αξιοποιούν τις αναπτυξιακές δυνατότητες της Αιτωλοακαρνανίας, αλλά για πειθήνια υπακοή των κυβερνόντων στις λογιστικές ανάγκες προσαρμογής στις επιταγές του μνημονίου.
Η υπουργική πρόταση σηματοδοτεί την απαρχή της σταδιακής κατάργησης(;) της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στο Αγρίνιο, αφού προβλέπει τη διοικητική υπαγωγή των τμημάτων του στο Πανεπιστήμιο Πατρών. Η «προαναγγελθείσα» και σαφής πρόθεση του υπουργού πλήττει βέβαια το Νομό ολόκληρο, αφού αντίστοιχος ευνουχισμός αφορά και στο ΤΕΙ Μεσολογγίου. Το (δήθεν)επιχείρημα να περισώσουμε ότι μπορούμε, σε μια περίοδο που η χώρα μαστίζεται από την κρίση και το χρέος, δεν πρέπει και δε μπορεί να θεωρηθεί σε καμία περίπτωση άλλοθι για τους κυβερνώντες. Όσοι δημιούργησαν και δημιουργούν τα τεράστια προβλήματα στο χώρο της παιδείας με τις πολιτικές τους είναι εκ των πραγμάτων και αυταπόδεικτα αναξιόπιστοι για την επίλυσή τους.
Η Δημοτική Οργάνωση ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Αγρινίου, πιστεύοντας στη δύναμη της κοινωνίας, καλεί σε εγρήγορση και κοινή δράση κάθε συμπολίτη στην κατεύθυνση της ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ, ΑΥΤΟΝΟΜΙΑΣ, ΒΙΟΣΙΜΟΤΗΤΑΣ και ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας. Η υπεράσπιση και η διαρκής διεκδίκηση του δικαιώματος στην παιδεία, η αναμόρφωση των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, η σύνδεσή τους με την κοινωνία, τις ανάγκες και τις αναπτυξιακές προοπτικές της, είναι δική μας υπόθεση. Υπόθεση της κοινωνίας, των κινημάτων και των φορέων της, της ακαδημαϊκής κοινότητας, των νέων. Αυτονόητα θα είμαστε παρόντες και σε κάθε προσκλητήριο για συσπείρωση κι αγώνα για την αποτροπή του εγκλήματος κατά της Αιτωλοακαρνανίας.