Ερασιτέχνης Παναιτωλικός: «Στον αθλητισμό δεν χωράνε πονηριές»

Ο ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΕΝΩΝΕΙ.
Ο ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΧΕΡΙ ΧΕΡΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ.
ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΠΑΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΖΟΝΤΑΙ Ή ΧΑΝΟΝΤΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΓΗΠΕΔΑ.
ΣΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ ΔΕΝ ΧΩΡΑΝΕ ΠΟΝΗΡΙΕΣ…

Η φυσική διάθεση του Ανθρώπου να δοκιμάσει τις δυνάμεις του και να ξεπεράσει το διπλανό του, στάθηκε βέβαια το αρχικό κίνητρο για την ανάπτυξη του αγωνιστικού πνεύματος στους Έλληνες. Το ίδιο όμως κίνητρο υπήρχε και σε άλλους λαούς, οι οποίοι ποτέ δεν έφτασαν στην ιδέα του Αθλητισμού όπως την εννοούσαν οι Έλληνες. Το Αγωνιστικό Πνεύμα, αυτό που στάθηκε παράγοντας αποφασιστικός στην ανάπτυξη της Ελληνικής ιστορίας και δημιουργίας, καταχτούσε το πνευματικό και πολιτιστικό βάθος που το καταξίωνε και το ύψωνε σε σφαίρες πολύ υψηλότερες από την απλή εκπαίδευση, απ’ όπου ίσως ξεκίνησε. Και αυτό γιατί η καλλιέργεια του Αθλητικού Πνεύματος στην Ελλάδα εδράζεται στις ίδιες εκείνες πνευματικές βάσεις και ανθρώπινες αξίες όπου εδράζονται και οι υπόλοιπες πολιτιστικές και παιδευτικές αξίες του Ελληνικού Πολιτισμού.

Δυστυχώς σήμερα υπάρχουν «έλληνες, άνθρωποι του αθλητισμού», που καθόλου δεν επηρεάζονται από αυτές τις πανανθρώπινες αξίες, οι οποίες επηρέασαν όλο τον κόσμο, που δεν συνειδητοποιούν τις ευθύνες που έχουν έναντι του Αθλήματός μας, των αθλητών και των χορηγών του σωματείου τους που τους διασύρουν, της Ομοσπονδίας και των αρχών του Πρωταθλήματος και του Αθλητισμού που δεν τους υπολογίζουν, των Διαιτητών αλλά και όλων των φιλάθλων που τους απαξιώνουν, «μικροί και ανώνυμοι υπεύθυνοι σωματείων» που θυσιάζουν την ομαλή και χωρίς προβλήματα διεξαγωγή ενός αγώνα, στην προσπάθειά τους να επηρεάσουν και πάρουν τη νίκη με κάθε τίμημα.

Σήμερα αυτοί είναι «οι παράγοντες του σωματείου ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΑΡΤΑΣ» οι οποίοι πριν τον μεταξύ μας αγώνα την Κυριακή, 3/2/2013, στο Δ.ΑΚ. Αγρινίου, προσπαθούν με κάθε μέσο να επηρεάσουν και να δυναμιτίσουν την ομαλή διεξαγωγή του παιχνιδιού. Έτσι από την αρχή της εβδομάδας ξεκίνησαν προς το Δ.Σ. μας τις δήθεν εκκλήσεις και συνεννοήσεις για καθαρό αγώνα και για προστασία των αθλητών τους, (από ποιόν άραγε;), έβαλαν αθλητές του συλλόγου τους να τηλεφωνούν σε διαιτητές της πόλης μας για να εκφράσουν δήθεν την ανησυχία τους (με ποια ιδιότητα άραγε, αυτή του αστυνομικού ή του αθλητή;), προσπάθησαν να δημιουργήσουν κλίμα έντασης και αποσταθεροποίησης κατηγορώντας τους φιλάθλους μας για βίαιη συμπεριφορά, εκδικητικότητα και για ξεκαθάρισμα λογαριασμών στις κερκίδες του γηπέδου μας. Αποκορύφωμα υπήρξε χτεσινό δελτίο τύπου στα Μ.Μ.Ε. και ιστοσελίδες του χώρου, (τεχνηέντως όχι σε όλες το πλήρες κείμενο) όπου κατηγορούνται ευθέως οι φίλαθλοί μας και οι επιλογές της ΚΕΔ της Ο.Χ.Ε., ενώ και οι δύο διαιτητές κατηγορούνται για ανεπάρκεια και τοπικισμό.

Ο στόχος τους ξεκάθαρος. Να επηρεάσουν τους αθλητές της Ομάδας μας έτσι ώστε να έχουν μειωμένη απόδοση. Να επηρεάσουν τους διαιτητές ώστε να πετύχουν την εύνοιά τους με το φόβο μήπως και τους αδικήσουν.Να προκαλέσουν την αγανάκτηση του κόσμου για να προκαλέσουν την έκρηξή του και επεισόδια όταν ο αγώνας δεν εξελίσσεται σύμφωνα με τις επιθυμίες τους. Να προκαλέσουν βλάβη στο Σύλλογό μας με την πρόκληση επεισοδίων και την τιμωρία μας αλλά και της έδρας μας. Να προετοιμάσουν την αιτιολόγηση της ενδεχόμενης ήττας.

Οι αθλητές μας του Τμήματος Χειροσφαίρισης Ανδρών δεν επηρεάζονται και είναι έτοιμοι να κάνουν ότι χρειάζεται ώστε να φτάσουν στην νίκη μέσα από ένα τίμιο και όμορφο αγώνα ή να αναγνωρίσουν την ανωτερότητα των αντιπάλων τους, καταχειροκροτούμενοι σε ένα κατάμεστο από φιλάθλους Κλειστό Γυμναστήριο στο Δ.ΑΚ. Αγρινίου.

Το Δ.Σ. του ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΥ Γ.Φ.Σ. με τα μέλη του δηλώνουμε την εμπιστοσύνη μας στους Έλληνες Διαιτητές και στην Ο.Χ.Ε. Περιμένουμε δε να τους φιλοξενήσουμε στην Πόλη μας. Είμαστε αντίθετοι και καταδικάζουμε κάθε τέτοια πράξη και πρακτική που ουσιαστικά στρέφεται κατά του Αθλήματός μας και της ήρεμης διεξαγωγής του αγώνα. Προς την κατεύθυνση αυτή, για την οποία εργαζόμαστε όλο αυτό το διάστημα, δεν δίνουμε σημασία και ξεπερνάμε τα όσα προκλητικά έχουν γίνει και δηλωθεί.

Καλούμε τους φιλάθλους μας να εμψυχώσουν την Ομάδα μας, να χειροκροτήσουν θερμά και να αναγνωρίσουν τον νικητή, όποιος και αν είναι, και να μείνουν ανεπηρέαστοι από τις όποιες προκλήσεις γίνουν. Μην απαντήσουμε σε προκλήσεις. Όλοι να προστατέψουμε την Ομάδα μας.Καλούμε τους διαιτητές του αγώνα να ξεπεράσουν τους δόλιους υπαινιγμούς εναντίον τους και να υπηρετήσουν το Άθλημα που όλοι αγαπάμε και το δίκιο.Καλούμε τις αρμόδιες αρχές και την Ο.Χ.Ε. να προστατεύσει την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα και το κύρος του Αθλήματος κάνοντας τον αιτιολογημένο πια πειθαρχικό έλεγχο και όλες τις απαραίτητες ενέργειες.

Για το Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΣΤΕΡΓΙΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΤΣΙΑΝΤΗΣ ΗΛΙΑΣ