Την αυτονομία και την έδρα του νέου ΤΕΙ ζητά το Μεσολόγγι

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο ΤΕΙ Μεσολογγίου μετά την ανακοίνωση του σχεδίου «Αθηνά», με τη συμμετοχή των δημάρχων Μεσολογγίου και Ναυπακτίας προκειμένου να καταγραφούν οι πρώτες αντιδράσεις και να συντονιστούν οι ενέργειες διεκδίκησης.

Κοινή συνισταμένη ήταν ότι το ΤΕΙ Μεσολογγίου, το οποίο είναι ένα από τα παλαιότερα περιφερειακά ιδρύματα, θα πρέπει από κοινού με το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων να αποτελέσει ένα αυτόνομο εκπαιδευτικό ίδρυμα με έδρα το Μεσολόγγι. Επίσης θα πρέπει να διατηρηθεί το Τμήμα Πληροφορικής στο Μεσολόγγι και το ΤΕΣΥΔ στη Ναύπακτο, γιατί αυτά στηρίζουν και τα υπόλοιπα τμήματα του ΤΕΙ. Τέλος δεν έχει αξία το να έρχονται δυο τμήματα φυτικής παραγωγής από τα Ιόνια Νησιά, όταν το ΘΕΚΑ του Μεσολογγίου πάει στην Καλαμάτα, πράγμα που σημαίνει ότι αυτό πρέπει να παραμείνει στη θέση του.

Η Ναύπακτος διεκδικεί το τμήμα Μηχανολόγων Πληροφορικής
Σύσκεψη φορέων πραγματοποιήθηκε στη Ναύπακτο, προκειμένου να συντονιστούν οι ενέργειες διεκδίκησης διατήρησης του τμήματος ΤΕΣΥΔ του ΤΕΙ Μεσολογγίου στην πόλη.

Κατατέθηκαν προτάσεις, αν και το κλίμα ήταν απαισιόδοξο διότι, ενώ ο Υπουργός Παιδείας μέχρι την τελευταία στιγμή, διαβεβαίωνε ότι το ΤΕΙ Μεσολογγίου γενικότερα, δεν θα έχει κάποιο πρόβλημα φάνηκε ότι άλλα ήταν τα σχέδιά του τόσο για ολόκληρο το ΤΕΙ όσο και για το τμήμα της Ναυπάκτου. Μάλιστα ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεος που συμμετείχε στη σύσκεψη ενημέρωσε ότι ανάλογη διαβεβαίωση είχε λάβει και ίδιος σε επικοινωνία που είχε με τον κ. Αρβανιτόπουλο. Έτσι λοιπόν η Ναύπακτος έφτασε «στο παρά πέντε» της μετακίνησης του τμήματος να προσπαθεί να το κρατήσει στην πόλη. Ο κ. Ιερόθεος τόνισε ότι πρέπει τα επιχειρήματα της Ναυπάκτου να συμβαδίζουν με τη φιλοσοφία που έχει το υπουργείο στο γενικότερο πλαίσιο του σχεδίου «Αθηνά», ώστε να πείσει για την παραμονή του τμήματος.

Το μεγαλύτερο θέμα που τέθηκε είναι αυτό των κτιριακών υποδομών που αποτελεί και το βασικότερο μειονέκτημα αυτή τη στιγμή. Έγιναν προτάσεις για την εξεύρεση χώρου όπως είναι το κτίριο της Δ.Ο.Υ. ή το δημαρχείο Αντιρρίου μαζί με το παλιό δημοτικό σχολείο. Ο δήμαρχος Γ. Μπουλές πρότεινε τη διεκδίκηση του τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής, που δημιουργείται πλέον με τη συγχώνευση όλων των ομοειδών τμημάτων, στη Ναύπακτο και όχι στην Πάτρα, αφού πρώτα εξήγησε όλες τις τελευταίες εξελίξεις λέγοντας ότι τελικά οι αλλαγές που έγιναν στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευσηείναι σε βάρος της Αιτωλοακαρνανίας τόσο σε ότι αφορά το ΤΕΙ όσο και σε ότι αφορά το Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδας.

Μετά τη σύσκεψη ακολούθησε συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία στους δρόμους της πόλης από τους σπουδαστές και εκπροσώπους φορέων της πόλης.

πηγή : aixmi-news.gr/ ΒΑΣΩ ΒΗΤΤΑ