Σύνοδος Πρυτάνεων για το σχέδιο «Αθηνά»

Ξεκίνησε σήμερα, Σάββατο, το πρωί η συνεδρίαση των πρυτάνεων των ελληνικών πανεπιστημίων, με θέμα το σχέδιο «Αθηνά» του υπουργείου Παιδείας περί αναδιάρθρωσης του χώρου της ανώτατης εκπαίδευσης της χώρας.

Πρόκειται για έκτακτη Σύνοδο των πρυτάνεων ΑΕΙ, οι οποίοι συνεδριάζουν στις εγκαταστάσεις του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου στο Λαύριο, προκειμένου να εκφράσουν την πρώτη επίσημη άποψη τους για το θέμα. Ορισμένοι πρυτάνεις έχουν ήδη εκφράσει αντιρρήσεις, ειδικά σε ότι αφορά για την «ομοσπονδιοποίηση» των πέντε πανεπιστημίων στην Αθήνα. Ωστόσο στο «μέτωπο» των διοικήσεων των πανεπιστημίων, το σχέδιο «Αθηνά» είναι πιθανότερο να βρει συμμάχους παρά εχθρούς.

Στα ΤΕΙ από την άλλη πλευρά, έχουν εκφραστεί σοβαρές ενστάσεις, ενώ πρόεδροι Τεχνολογικών Ιδρυμάτων έχουν απειλήσει το υπουργείο Παιδείας μέχρι και με κινητοποιήσεις.Το σχέδιο «Αθηνά» στην τελική μορφή του αναμένεται ότι θα ανακοινωθεί από το υπουργείο Παιδείας στις αρχές Μαρτίου, ώστε να συγκεκριμενοποιηθεί και η τελική μορφή του εφετινού μηχανογραφικού που θα συμπληρώσουν οι υποψήφιοι για τα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ της χώρας.Οι πρυτάνεις συζητούν στην σημερινή τους συνεδρίαση και τα λειτουργικά – οικονομικά προβλήματα των Πανεπιστημίων.

πηγή : tovima.gr