Σχέσεις των συγγενών Παπακωνσταντίνου και με άλλους καταθέτες της λίστας Λαγκάρντ

Στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής που διερευνά την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ θα καταθέσουν αυτή τηνεβδομάδα οι τέσσερις συγγενείς του κ. Γιώργου Παπακωνσταντίνου οι οποίοι είχαν και τους τραπεζικούς λογαριασμούς που «εξαφανίστηκαν» από την αυθεντική λίστα. Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για τους Συμεών Σικιαρίδη και την σύζυγό του Ελένη Παπακωνσταντίνου και τον κ. Ανδρέα Ρωσσώνη και την σύζυγό του Μαρίνα Παπακωνσταντίνου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πρωί της Τρίτης τα μέλη της προανακριτικής θα συνεδριάσουν προκειμένου να καθορίσουν τα επόμενα βήματα της έρευνας. Μεταξύ των βασικών θεμάτων είναι η επικαιροποίηση του καταλόγου μαρτύρων καθώς και η διαμόρφωση των τελικών αιτημάτων για την νέα, συμπληρωματική πραγματογνωμοσύνη που θα ζητηθεί στο περίφημο USB. Πρέπει μάλιστα να σημειωθεί ότι οι εκτιμήσεις της πλειοψηφίας των μελών αναφέρουν πως «το στικάκι, από την πρώτη πραγματογνωμοσύνη μας έχει «πει» πολλά. Υπάρχουν όμως τεχνικές δυνατότητες να μας «πει» ακόμα περισσότερα».

Ψάχνουν για 2 «παρένθετους» και ένα «φάντασμα» των συγγενών
Πέραν αυτών ορισμένα μέλη της επιτροπής εκτιμούν ότι τα συγγενικά πρόσωπα του πρώην υπουργού συνδέονται και με άλλους καταθέτες που εμφανίζονται στην λίστα Λαγκάρντ και γι αυτό θα ζητήσουν σχετική έρευνα και από το ΣΔΟΕ. Είναι δε ενδεικτικό ότι ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Βασίλης Οικονόμου έχει ζητήσει την κλήση των: Γιόζεφ Νισσίμ, Αικατερίνης Παυλάκη και Ελένης Φερτάκη.

Πιο συγκεκριμένα, εντός της λίστας υπάρχει λογαριασμός «Β9010138502 PAVLAKI AIKATERINI» ο οποίος μάλιστα είναι ένας από τους 47 που φαίνεται να έχει ανοίξει ο κ. Παπακωνσταντίνου την περίοδο που έχει το αρχείο στα χέρια του. Η επιλογή φαίνεται να μην είναι τυχαία και αυτό γιατί το αμέσως επόμενο αρχείο, δηλαδή το Β9010138503 ανήκει στον «ROSSONIS ANDREAS»! Όπως έχει γίνει ήδη γνωστό είναι ένα από τα αρχεία που διεγράφησαν και ανήκει στον σύζυγό της Μαρίνας Παπακωνσταντίνου, πρώτης εξαδέλφης του πρώην υπουργού. Σύμφωνα, λοιπόν με ορισμένα μέλη της επιτροπής, το άνοιγμα του λογαριασμού της «Pavlaki» εξηγείται ως εξής: «όταν ανοίγεται ένας λογαριασμός σε οποιαδήποτε τράπεζα συνήθως δηλώνεται και ένας συνδικαιούχος συγγενής πρώτου βαθμού για τον οποίο η κάθε τράπεζα διατηρεί προσωπικά στοιχεία σε διαφορετική καρτέλα πελατών η οποία όμως αριθμείται διαδοχικά! Ο κ. Παπακωνσταντίνου έχοντας μελετήσει ενδελεχώς την λίστα και αντιληφθεί πλήρως την δομή και τη λογική της φαίνεται να επισκέφθηκε και τους γειτονικούς λογαριασμούς από αυτούς των συγγενών του προκειμένου να βεβαιωθεί ότι δεν

υπάρχει στη λίστα κάποιος συνδικαιούχος του ROSSONIS ή συνδεόμενος με αυτόν που θα μπορούσε να εγείρει υποψίες για το πρόσωπό του». Επιπροσθέτως, αξίζει να σημειωθεί ότι «Pavlaki» και «Rossonis» εμφανίζονται να έχουν ανοίξει τον τραπεζικό τους λογαριασμό την ίδια ακριβώς ημέρα (10.10.2000). Πέραν αυτού, προβληματισμό σε αρκετά μέλη της επιτροπής έχει προκαλέσει το αρχείο με κωδικό (9010137027) που αντιστοιχεί στο όνομα «Nissim Josef». Όπως ήδη έχουν αναφέρει οι συγγενείς του κ. Παπακωνσταντίνου στους οικονομικούς εισαγγελείς, πρόκειται για τον επενδυτικό τους σύμβουλο. Ο «Nissim Josef» λοιπόν εμφανίζεται ως κοινή συνισταμένη του λογαριασμού του κ. Ρωσώνη και των 8 επόμενων – διαδοχικών λογαριασμών. Τέλος, έντονο προβληματισμό έχει δημιουργήσει και το γεγονός ότι στην καρτέλα του κ. Ρωσσώνη αναφέρεται ως πρόσωπο συνδεδεμένο το «LASKARI BOUDOURAKI MELITINI AFRODITI με παραπομπή στο προσωπικό της αρχείο με κωδικό «9010138504». Το συγκεκριμένο αρχείο θα έπρεπε να περιλαμβάνεται στη λίστα, αλλά περιέργως… απουσιάζει!

πηγή : protothema.gr