ΔΗΜΑΡ σε ΣΥΡΙΖΑ : Η παιδεία δεν προσφέρεται για μικροκομματικές αντιπαραθέσεις

Με ανακοίνωσή της η Νομαρχιακή Οργάνωση της ΔΗΜΑΡ απαντά στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Αιτωλοακαρνανίας με αφορμή το Σχέδιο «Αθηνά» σημειώνοντας πως “η παιδεία είναι κατ’ εξοχήν εκείνη η υπόθεση που δεν προσφέρεται για μικροκομματικές αντιπαραθέσεις και είναι η υπόθεση για την οποία θα έπρεπε οι φορείς να συνομιλούν ανοιχτά και η πολεμική να μη γίνεται αυτοσκοπός”. Ακόμη τονίζει ότι “η Δημοκρατική Αριστερά εξαρχής εκδήλωσε την αντίθεσή της στις αρνητικές πτυχές του Σχεδίου «Αθηνά» και ήταν το πρώτο κόμμα που δημοσιοποίησε εναλλακτική πρόταση”.

Αναλυτικά :
Η παιδεία είναι κατ’ εξοχήν εκείνη η υπόθεση που δεν προσφέρεται για μικροκομματικές αντιπαραθέσεις. Και είναι κατ’ εξοχήν εκείνη η υπόθεση για την οποία θα έπρεπε οι φορείς να συνομιλούν ανοιχτά και η πολεμική να μη γίνεται αυτοσκοπός. Η Δημοκρατική Αριστερά εξαρχής εκδήλωσε την αντίθεσή της στις αρνητικές πτυχές του Σχεδίου «Αθηνά» και ήταν το πρώτο κόμμα που δημοσιοποίησε εναλλακτική πρόταση. Δεν θα επεκταθούμε περαιτέρω σε όσα στρεψόδικα διατείνεται ο ΣΥΡΙΖΑ Αιτωλοακαρνανίας στην ανακοίνωσή του.
Αντ’ αυτού, όσον αφορά τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, θα επαναλάβουμε τα όσα είπαμε και στην προηγούμενη ανακοίνωσή μας, επιβεβαιώνοντας την ανάγκη να υποστηριχθεί η κοινή πορεία που συμφωνήθηκε από τους βουλευτές του Νομού, ενώπιον και του αρμόδιου Υπουργού, με βασικό άξονα την πρόταση για Ομόσπονδο Συγκρότημα Ανώτατης Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας, στο πλαίσιο-πρότυπο της πρότασης της Δημοκρατικής Αριστεράς για ομόσπονδα ΑΕΙ ανά την Ελλάδα.