Βίντεο από τη διαμαρτυρία στην Αθήνα για το Πανεπιστήμιο και το ΤΕΙ [HDvideo]

Χωρίς κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα ολοκληρώθηκε η συνάντηση στη βουλή των φορέων της Αιτωλοακαρνανίας με με τον πρόεδρο της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων κ. Καλαντζή αναφορικά με το σχέδιο «Αθηνά», το οποίο υποβαθμίζει το Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας και το ΤΕΙ Μεσολογγίου.
Δείτε τις δηλώσεις των εκπροσώπων του νομού και στιγμιότυπα στην webtv του myagrinio.gr

Αντιπροσωπεία αποτελούμενη από τον Δήμαρχο Μεσολογγίου Παναγιώτη Κατσούλη, τον δήμαρχο Αγρινίου Παύλο Μοσχολιό, τον Δήμαρχο Ναυπάκτου Γιάννη Μπουλέ, τον Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά, τον πανεπιστημιακό Παναγιώτη Κοντό και τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Μαρία Τριανταφύλλου και Γιώργο Βαρεμένο, τη βουλευτή της ΔΗΜΑΡ Νίκη Φούντα εξήγησαν θέτωντας το πρόβλημα με ακαδημαϊκά κριτήρια πως το σχέδιο “Αθηνά” οδηγεί στην ουσιαστική κατάργηση του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας και του ΤΕΙ Μεσολογγίου. Οι εκπρόσωποι του νομού έλαβαν απλά και μόνο τη συμπάθεια του προέδρου της επιτροπής που μάλιστα τους απάντησε όταν άκουσε τα επιχειρήματα της περιοχής “δίκιο έχετε”…!!! Χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει κάτι αφού η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να εγκρίνει το σχέδιο “Αθηνά” με προεδρικό διάταγμα.

“Το Μεσολόγγι και το Αγρίνιο δεν πρέπει άλλο να υποτιμώνται” σημείωσε ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς. Ο δήμαρχος Αγρινίου Παύλος Μοσχολιός σε δηλώσεις του τόνισε πως δεν μπορεί να διατηρούνται αλώβητα στην Αθήνα και τα πιο μικρά πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ και αντίστοιχα να καταργούνται από τις άλλες πόλεις. “Διεκδικούμε τα αυτονόητα, την επιβίωση της περιοχής” ήταν η χαρακτηριστική του αποστροφή.