Αποφασισμένο να προχωρήσει με την «Αθηνά» το υπουργείο

Με τρία Προεδρικά Διατάγματα θα ρυθμιστούν τα θέματα της «Αθηνάς»

Την ώρα που σπουδαστές από σχολές και τμήματα των ΤΕΙ από όλη τη χώρα σχεδιάζουν αύριο τον ολοήμερο αποκλεισμό του υπουργείου Παιδείας, ο αρμόδιος υπουργός Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος είναι έτοιμος να βάλει «μπροστά τη μηχανή» του σχεδίου «Αθηνά» με τη μορφή Προεδρικών Διαταγμάτων,

Σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου Παιδείας τα Πανεπιστήμια δημιουργήθηκαν με Προεδρικά Διατάγματα άρα με αυτόν τον τρόπο θα συνεχίσουμε. Ηδη, έχει ξεκινήσει η σύνταξη και αποστολή Προεδρικών Διαταγμάτων προκειμένου η «Αθηνά» να προχωρήσει στην αναμόρφωση του νέου ακαδημαϊκού χάρτη της χώρας, ο οποίος θα αποτυπωθεί και στο μηχανογραφικό δελτίο των φετινών Πανελλαδικών Εξετάσεων.

Η διαδικασία που θα ακολουθηθεί θα είναι η αποστολή τους στο Συμβούλιο της Επικρατείας και στη συνέχεια με τη μορφή του κατεπείγοντος προκειμένου να είναι όλα έτοιμα για τις φετινές εξετάσεις.Σύμφωνα με πληροφορίες τα Προεδρικά Διατάγματα αναμένεται να είναι τρία , το πρώτο δηλαδή να ρυθμίζει τα θέματα των Πανεπιστημίων, το δεύτερο των Ομόσπονδων τμημάτων και το τρίτο να συμπεριλάβει τις υπόλοιπες διατάξεις.

Επίσης σύμφωνα με πληροφορίες δεν θα συγχωνευτούν τελικά οι ξένες φιλολογίες στο πανεπιστήμιο Αθηνών και στο Αριστοτέλειο Θεσσαλονίκης, ενώ το Πρόγραμμα Ψυχολογίας δεν θα απορροφηθεί, αλλά αναβαθμίζεται και γίνεται ξεχωριστό από το Τμήμα Φιλοσοφίας Παιδαγωγικής.Τέλος, τα Τμήματα Εργοθεραπείας και Φυσιοθεραπείας των ΤΕΙ δεν θα συγχωνευτούν. Τα Προεδρικά Διατάγματα για την υλοποίηση του σχεδίου «Αθηνά» ολοκληρώνονται και προωθούνται για δημοσίευση τις επόμενες ημέρες.

πηγή : protothema.gr