Oι ηλεκτρολόγοι ενημερώνουν για την Υ.Δ.Ε.

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΡΓΟΛΑΒΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ Ο “ΘΑΛΗΣ ” Ν. ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΡΟΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ
Τι είναι τα περίφημα σχέδια (Υ.Δ.Ε.)

Πολλές φορές πηγαίνοντας στην ΔΕΔΔΗΕ (πρώην ΔΕΗ) σχετικά, με κάποιο ακίνητο π.χ. επανασύνδεση, αλλαγή ονόματος κ.λ.π. σας ζητάνε μαζί με το ποσό της εγγύησης & ένα σχέδιο του ηλεκ/γου. Αυτό το περίφημο σχέδιο δεν είναι τίποτε άλλο από την ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΤΗ (ΥΔΕ) & έχει να κάνει με τον επανέλεγχο της ηλεκτρικής εγκ/σης για την οποία γίνονται οι ενέργειες.Το σχέδιο είναι το εντελώς τελευταίο σκέλος της διαδικασίας που λέγεται επανέλεγχος.

Σύμφωνα με την νέα νομοθεσία (ΦΕΚ 470, Δεύτερο τεύχος, 5 Μαρτίου 2004) κατατίθεται στην ΔΕΔΔΗΕ ένα τεκμηριωμένο πρωτόκολλο 4 εγγράφων & άνω που συνάπτουν αυτή την ΥΔΕ & που για να ολοκληρωθεί πρέπει να πραγματοποιηθούν κάποιες μετρήσεις που απαιτούνται & κατόπιν από κάποιες διορθωτικές εργασίες αν αυτές οι μετρήσεις δεν δείξουν τις απαιτούμενες τιμές που είναι σύμφωνες με τους κανονισμούς των εσωτερικών Ηλεκτρικών εγκαταστάσεων (πρότυπο ELOT).

Για παράδειγμα μέτρηση της γείωσης, τοποθέτηση αντιηλεκτροπληξιακού ρελέ διαφυγής κ.λ.π.

Γι αυτό εμπιστευτείτε αδειούχο ηλεκ/γο εγκ/τη, επιδιώξτε άμεσα τον επανέλεγχο της ηλεκτρικής σας εγκ/σης & διασφαλίστε την προστασία της ζωής & της περιουσίας σας.Τίποτα δεν είναι πιο πολύτιμο & πιο σημαντικό από την ανθρώπινη ζωή & την υγεία.

Οι ειδήσεις για θανάτους ή για σοβαρούς τραυματισμούς από ηλεκτροπληξία λόγω ελαττωματικών ηλεκ/κων συσκευών ή μη ασφαλών ηλεκ/κων εγκ/σεων γίνονται δυστυχώς όλο & πιο συχνές τα τελευταία χρόνια… Επίσης το βραχυκύκλωμα αναφέρεται όλο & πιο συχνά σαν μια απότις συνηθέστερες αιτίες πυρκαγιάς σε κατοικίες & επαγγελματικά Κτίρια. Σαν ενημερωμένοι επαγγελματίες ηλεκ/γοι σας δηλώνουμε υπεύθυνα ότι με τα μέσα που διαθέτουμε σήμερα οι κίνδυνοι αυτοί μπορούν να μειωθούν δραστικά.

Υ.Γ: Είναι λάθος αυτό που επικρατεί έξω ότι ο Σύνδεσμος εισπράττει,για λογαριασμό του χρήματα για τις θεωρήσεις των Υ.Δ.Ε. Όλα τα χρήματα εισπράττονται για λογαριασμό του ηλεκ/γουπου υπογράφει την εκάστοτε Υ.Δ.Ε.
Ο σύνδεσμος συντηρείται από τις ετήσιες εισφορές που δίνουν τα Μέλη του σε αυτόν.
Πάντα στην διαθεσή σας.

Σύνδεσμος Εργολάβων Ηλεκ/γων Ν. Αιτωλ/νίας «Ο Θαλής»