Μετά το ΤΕΙ βολές κατά Σαλμά και για το Νοσοκομείο

Αντιδράσεις στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου Μεσολογγίου, προκάλεσαν τα λεγόμενα του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Μάριου Σαλμά στην τηλεόραση του Lepanto.

Όπως δηλώνει ο προϊστάμενος της ιατρικής υπηρεσίας του νοσοκομείου Νίκος Μαρκαντώνης, δεν είναι οι γιατροί που τοποθετούν τις διοικήσεις στο νοσοκομείο αλλά το ίδιο το υπουργείο. Μας προσάπτουν ενοχές για τις διοικήσεις που έχουν την ευθύνη για την κατάσταση του νοσοκομείου. Αν οι διοικήσεις έχουν την ευθύνη ας αναλογιστεί το Υπουργείο τι δεν κάνει καλά, λέει ο ίδιος.

Όσον αφορά για την αποδοτικότητα των γιατρών που όπως είπε ο κ. Σαλμάς θα πρέπει να αυξηθεί, ο κ. Μαρκαντώνης απάντησε πως κάποιοι δεν έχουν καταλάβει ότι το νοσοκομείο Μεσολογγίου έχει φτάσει σε απελπιστική κατάσταση. Έχουμε στείλει έγγραφα για τις ελλείψεις σε προσωπικό αλλά μάλλον ο αναπληρωτής υπουργός δεν κοιτάει τα έγγραφά μας ή κάποιοι τον παραπληροφορούν, λέει ο προϊστάμενος της ιατρικής υπηρεσίας. Όπως είπε ο ίδιος από την ημέρα που το νοσοκομείο μεταφέρθηκε στο σημερινό κτίριο δουλεύει μονίμως οριακά. Υπάρχουν μέρες που δεν υπάρχουν εργαστήρια στο νοσοκομείο και αναγκαζόμαστε να στέλνουμε τις εργαστηριακές εξετάσεις με υπηρεσιακό όχημα σε άλλο νοσοκομείο. Τι έχει να πει ο κ. Σαλμάς για αυτό; Αναρωτιέται ο κ. Μαρκαντώνης.

Λουκέτο δεν πρόκειται να βάλει κανείς στο νοσοκομείο αλλά δεν θα υπάρχουν γιατροί και υπηρεσίες να εξυπηρετούν τους ασθενείς, τονίζει ο κ. Μαρκαντώνης. Ο κ. Σαλμάς είναι γιατρός και καταλαβαίνει αλλά δεν πράττει, λέει χαρακτηριστικά ο ίδιος συμπληρώνοντας πως το υπουργείο ζητά από ένα κουτσουρεμένο από άποψης ιατρικό προσωπικό να έχει απόδοση όσο και άλλα νοσοκομεία της περιοχής που έχουν περίσσευμα γιατρών.

Ο κ. Μαρκαντώνης τόνισε πως από την στιγμή που τα πράγματα βαίνουν από το κακό στο χειρότερο, παραμένοντας στο πόστο του προϊσταμένου της ιατρικής υπηρεσίας απλώς διευκολύνει την κατάσταση για την κατάρρευση του νοσοκομείο και για το λόγο αυτό θέτει ακόμη και θέμα παραίτησης από τη θέση του και παράλληλα θα καταγγείλει επώνυμα αυτούς που οδήγησαν το νοσοκομείο σε αυτή την εικόνα που παρουσιάζει σήμερα. Ο κ. Σαλμάς είναι αναπληρωτής υπουργός εδώ και 2 χρόνια και δεν έχει πατήσει το πόδι του στο νοσοκομείο Μεσολογγίου για να δει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, σημειώνει ο κ. Μαρκαντώνης λέγοντας πως το μόνο που νοιάζει τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας είναι πότε θα εγκαινιάσει το νέο νοσοκομείο του Αγρινίου.

πηγή : lepanto-rtv.gr