Παρέλεση από “σωτήρες”

Ένα από τα πιο εύστοχα σχόλια που διαβάσαμε στον τοπικό τύπο, είναι αυτό του πρωτοσέλιδου της εφημερίδας “Ναυπακτία” το οποίο και αναδημοσιεύουμε:

Το ΤΕΣΥΔ φαίνεται να μείνει στην πόλη της Ναυπάκτου, όπως ανακοίνωναν έστω και έμμεσα, στο δημοτικό συμβούλιο Ναυπακτίας την περασμένη Κυριακή, ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου Ιερόθεος καθώς και Αν. Υπουργός Υγείας Μάριος Σαλμάς. Επιβεβαιώνονται έτσι οι πληροφορίες των προηγούμενων δυο εμδομάδων που ήθελαν το κλίμα υπέρ της παραμονής του τμήματος να είναι θετικό, μιας και η αίσθηση των δυο ανδρών, περνά από την επαφή ποιυ είχαν με τον υπουργό Παιδείας.

Έντονη παράλληλα είναι η αντίδραση του κόσμου για τη συμπεριφορά του κ. Σαλμά στο Μεσολόγγι, λίγες ώρες πριν φτάσει στη Ναύπακτο. Εκατοντάδες διαδηλωτές μεταξύ των οποίων βρέθηκαν και εκπρόσωποι από το δήμο Ναυπακτίας, διαμαρτυρήθηκαν για το σχέδιο “Αθηνά” στο πλαίσιο του κοινού αγώνα. Η σκληρή στάση της αστυνομίας απέναντί τους, και πολύ περισσότερο η αλλαζονεία που επέδειξε ο υπουργός καθώς δεν συνάντησε των εκπροσώπους των φορέων, δημιούργησαν ένα εκρηκτικό κλίμα που όμως σε καμία περίπτωση δεν εκφράστηκε και στη Ναύπακτο. Και αυτό γιατί με τη συμπεριφορά του το δημοτικό συμβούλιο μόνο κόκκινο χαλί δεν έστρωσε να περάσει ο κ. Σαλμάς, ο οποίος ήρθε να καπηλευτεί την διαφαινόμενη παραμονή του ΤΕΣΥΔ, ενώ την επόμενη μέρα δήλωνε αναρμόδιος για το θέμα του ΤΕΙ Μεσολογγίου! Υπομονή γιατί θα ακολουθήσουν και άλλοι “σωτήρες”. Για πόσο θα τους επιτρέπετε κύριοι να περνούν για “ιθαγενείς”;