Στέρεα επιχειρήματα…

Προσωπικά εντυπωσιάκα από το γεγονός ότι στην επιστολή του προς τον Υπουργό Νικόλαο Δένδια με την οποία ζητά τη συνέχιση της λειτουργίας του Πυροσβεστικού κλιμακίου στο αεροδρόμιο Αγρινίου ο Δήμαρχος Αγρινίου Παύλος Μοσχολιός αναφέρει τον τύπο των αεροσκαφών που φιλοξενούνται στο Αγρίνιο.

Μάλιστα ως βασικό επιχείρημα για τη διατήρηση του κλιμακίου είναι ότι η θέση του Αεροδρομίου είναι ιδανική, αφού βρίσκεται στο κέντρο της περιοχής παρέμβασης, ενώ η υδροληψία από τις παρακείμενες λίμνες Τριχωνίδα και Λυσιμαχεία διευκολύνει τα μέγιστα το έργο των πυροσβεστικών αεροσκαφών.

Μόνο που τα συγκεκριμένα αεροσκάφη τύπου PZL ανεφοδιάζονται με νερό αποκλειστικά στο αεροδρόμιο, αφού δεν έχουν τη δυνατότητα να προσθαλασσώνονται! Μιλάμε για PZL δήμαρχε, όχι για Canadair! Άρα δεν ισχύει καθόλου το επιχείρημα που αναφέρει ο Π. Μοσχολιός στην επιστολή του. Μην ανησυχείτε όμως το κλιμάκιο θα συνεχίσει να λειτουργεί στο Αγρίνιο! Είναι βέβαιο που ούτε ο Δένδιας ξέρει πως ανεδοφοδιάζονται τα PZL… επομένως θα εντυπωσιαστεί από τα επιχειρήματα του δημάρχου μας και θα εγκρίνει τη λειτουργία του κλιμακίου για ένα ακόμη καλοκαίρι.

Δ.Π