Κάθε άναμμα της γέφυρας Ρίου – Αντιρρίου κοστίζει εως 3.000€

Ο εντυπωσιακός μπλε φωτισμός ενεργοποιείται κάθε Σάββατο από τις 9 το βράδυ έως τις 12 τα μεσάνυχτα και κατ’ εξαίρεση σε μεγάλες γιορτές και επετείους ή σε περιπτώσεις που υπάρχει επίσημο αίτημα και συμφωνία.

Το βράδυ της Παρασκευής, σύμφωνα με πληροφορίες, δημοτικοί παράγοντες μετέφεραν αίτημα του συνόλου των παρατάξεων -όπως δήλωναν- για την ενεργοποίηση του φωτεινού διακόσμου της Γέφυρας Ρίου – Αντιρρίου. Η απάντηση ήταν αρνητική, τόσο για τεχνικούς λόγου όσο και για λόγους κόστους, αφού κάθε «άναμμα» κοστίζει… κάπου 2.500 με 3.000€. H άρνηση πυροδότησε ποικίλα σχόλια, κυρίως μέσω διαδικτύου και διαρροών. Η Γέφυρα προσπέρασε τους σχολιασμούς κι εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρονταν τα εξής:

«Ο διακοσμητικός φωτισμός της Γέφυρας ”Χαρίλαος Τρικούπης” θα ενεργοποιηθεί κατ’ εξαίρεση Κυριακή 17 Μαρτίου (ώρα 21:00-00:00), καταληκτική βραδιά των καρναβαλικών εκδηλώσεων σε Πάτρα και Ναύπακτο. Θα διακοπεί για μία ώρα το Σάββατο 23 Μαρτίου στο πλαίσιο της καθιερωμένης διεθνούς δράσης για την ”Ωρα της Γης” και θα ενεργοποιηθεί επίσης κατ’ εξαίρεση την Κυριακή 24 Μαρτίου, λόγω της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου».

πηγή : pelop.gr