Εγινε η πρώτη τηλεφωνική επικοινωνία Πούτιν – Αναστασιάδη μετά το «όχι»

Λίγο μετά την καταψήφιση από την κυπριακή Βουλή του νομοσχεδίου για το «κούρεμα» των καταθέσεων στις τράπεζες τoυ νησιού υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, με πρωτοβουλία του τελευταίου.

Σύμφωνα με το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο ΡΙΑ-Νόβοστι τη συνομιλία των δύο ανδρών γνωστοποίησε ο εκπρόσωπος Τύπου της ρωσικής Προεδρίας Ντμίτρι Πεσκόφ, ενώ σε αυτή αναφέρεται και ο Κύπριος πρόεδρος στην ανακοίνωση που εξέδωσε για το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες οι δύο πρόεδροι συζήτησαν τηλεφωνικά επί ένα μισάωρο «ένα μεγάλο σύνολο ζητημάτων των διμερών σχέσεων, την οικονομική κατάσταση στην Κύπρο και τις προτάσεις του Eurogroup για την έξοδο από την κρίση».«Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας τους οι αρχηγοί των δύο κρατών ανέλυσαν την οικονομική κατάσταση, που έχει διαμορφωθεί στην Κυπριακή Δημοκρατία, μεταξύ άλλων και στο πλαίσιο των προτάσεων του Eurogroup» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πεσκόφ κατά την ενημέρωση που έκανε.«Διεξήχθη μια γόνιμη και εποικοδομητική συζήτηση για τις οικονομικές σχέσεις των δύο χωρών» ανέφερε από την πλευρά του ο κ. Αναστασιάδης.

Ηδη από το απόγευμα της Τρίτης στη Μόσχα βρίσκεται ο Κύπριος υπουργός Οικονομικών Μιχάλης Σαρρής, προκειμένου να συναντηθεί με τον Ρώσο ομόλογό του. Το τετ α τετ των δύο ανδρών είναι προγραμματισμένο για το πρωί της Τετάρτης.

Πηγή: iefimerida.gr