Η Καθημερινή για το ΤΕΙ Ναυπάκτου : Η «Αθηνά» εγκαθιστά ΤΕΙ σε κωμόπολη δίχως λύκειο

Η επίσημη έδρα του Τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής θα είναι στη Ναύπακτο, αλλά οι αίθουσες διδασκαλίας στο Αντίρριο!

Στα παράδοξα του σχεδίου «Αθηνά», τα οποία προέκυψαν ύστερα από παρασκηνιακές ενέργειες μητροπολιτών, βουλευτών και πολιτικών παραγόντων, οφείλονται οι πανηγυρισμοί στη Ναύπακτο αλλά και στο Αντίρριο, σύμφωνα με δημοσίευμα της “Καθημερινής”.

Το μηχανογραφικό δελτίο θα έχει και τη Ναύπακτο, καθώς η έδρα του Τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής (στο πλαίσιο της διαβούλευσης για το «Αθηνά») μετακόμισε αρχικά στην Αρτα, κατέβηκε κατόπιν στην Πάτρα, αλλά τελικά επέστρεψε στη Ναύπακτο. Γι’ αυτό πίεσαν ο μητροπολίτης Ναυπακτίας καθώς και βουλευτές και πολιτικοί παράγοντες της Ν.Δ., του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ στην Αιτωλοακαρνανία. Μόνο που οι υποψήφιοι των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων που θα επιλέξουν το Τμήμα πρέπει να γνωρίζουν το εξής: Η επίσημη έδρα του είναι στη Ναύπακτο, αλλά οι αίθουσες διδασκαλίας στο Αντίρριο! Πώς αυτό; Στις πιέσεις όσων ήθελαν τη διατήρηση του Τμήματος στη Ναύπακτο, ο κ. Αρβανιτόπουλος αντέταξε ότι έως τώρα το υπουργείο δίνει 150.000 ευρώ ετησίως για την ενοικίαση των εγκαταστάσεών του. Ετσι αντιπροτάθηκε η χρήση παλαιών δημοτικών αιθουσών στο Αντίρριο.

Ο δήμαρχος Ναυπάκτου Ιωάννης Μπουλές, όπως ανέφερε χθες στην «Καθημερινή», προετοιμάζει τις αίθουσες του παλιού δημαρχείου Αντιρρίου και του παλιού δημοτικού σχολείου της κωμόπολης για να δεχθούν τους σπουδαστές τον προσεχή Οκτώβριο. Να σημειωθεί ότι το Αντίρριο που πλέον αποκτά Τμήμα ΤΕΙ, έως τώρα διαθέτει μόνο δημοτικό και γυμνάσιο. Δεν διαθέτει, δηλαδή, λύκειο.