Γευστικά μονοπάτια Νο2 [HD video]

Η νέα σειρά εκπομπών που ξεκίνησε στο myagrinio.gr τη δικτυακή τηλεόραση του agrinioculture.gr, τα «Γευστικά μονοπάτια», επανέρχονται με το δεύτερο επεισόδιο στα Ελληνικά Μεσολογγίου. Πρόκειται για μια περιηγητική εκπομπή που με βάση τις γεύσεις κάθε τόπου, μας ταξιδεύει σε αυτόν με σκοπό να τον γνωρίσουμε καλύτερα. Σκοπό έχει να βγάλει στην επιφάνεια τους κρυμμένους θησαυρούς της περιοχής μας χωρίς όμως να περιορίζεται αποκλειστικά γι΄ αυτό.

Δείτε αναλυτικά την εκπομπή στην webtv του myagrinio.gr

Σε μια δύσκολη εποχή στηρίζουμε τον τόπο μας προτείνοντας εύκολες αλλά ταυτόχρονα πανέμορφες αποδράσεις που ίσως για τους αρκετούς να είναι άγνωστες. Με τη χαλαρή και συνάμα ταξιδιάρικη διάθεση του Γιώργου Κατσιπάνου που παρουσιάζει την εκπομπή, θα έχετε τη δυνατότητα να θαυμάσετε πανέμορφες εικόνες του τόπου μας, ενώ ταυτόχρονα θα γνωρίσετε παραδοσιακές συνταγές, βασισμένες στα τοπικά προϊόντα της Αιτωλοακαρνανίας, εύκολες, γρήγορες, αλλά και φθηνές που μπορεί ο καθένας να φτιάξει σπίτι του.

Στο δεύτερο επεισόδιο πηγαίνουμε στα Ελληνικά Μεσολογγίου. Περιηγούμστε στους δυο οικισμούς του χωριού που έχουν στην “πλάτη” τους ένα εκπληκτικό δρυοδάσος, ενώ μπροστά τους εκτείνεται η λιμνοθάλασσα του Μεσολογγίου και η θέα φτάνει μέχρι την Ιθάκη και την Κεφαλοννιά. Απολαμβάνουμε την φιλοξενία των ανθρώπων του παραδοσιακού ξενώνα “Αφήλιον” και τις σπιτικές γεύσεις της κυρίας Αμαλίας. Ανεβαίνουμε ακόμη στο Μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου, όπου θρυλείται ότι στο βράχο του μοναστηριού αποτυπώθηκε η κλωτσιά του αλόγου του Αγίου Γεωργίου. Τέλος συναντάμε την ανασκαφή που εκτελεί αυτή την εποχή η αρχαιολογική υπηρεσία για την αποκάλυψη της αρχαίας πόλης των Ελληνικών.