Ο Αρβανιτόπουλος διατήρησε το Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδας Μακεδονίας

Έκθετοι όλοι οι πολιτικοί παράγοντες της περιοχής, μετά το νέο ρουσφέτι του Αρβανιτόπουλου
“Ο υπουργός μελέτησε τις προτάσεις μας και χθες το βράδυ ενημέρωσε ότι συμφωνεί. Έτσι το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας παραμένει στη Δυτική Μακεδονία. Δημιουργείται ένα Ανώτατο Εκπαιδευτικό ΄Ιδρυμα με δύο πυλώνες”. Με αυτά τα λόγια οι βουλευτές των κομμάτων της συγκυβέρνησης (Μιχάλης Παπαδόπουλος, Πάρις Κουκουλόπουλος, Ευστάθιος Κωνσταντινίδης, Τιμολέων Κοψαχείλης, και Μαρία Αντωνίου) της Δυτικής Μακεδονίας ενημέρωσαν τους πολίτες της περιοχής πως πέτυχαν το σκοπό τους να διατηρηθεί αυτόνομο το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας.

Μάλιστα αυτό το ρουσφέτι του Αρβανιτόπουλου έρχεται μετά το υποτιθέμενο, όπως αποδεικνύεται, κλείσιμο της διαβούλευσης και του χωροταξικού του σχεδίου “Αθηνά”, μετά την ψήφιση της σχετικής τροπολογίας στη βουλή και ενόψει της υπογραφής των σχετικών προεδρικών διαταγμάτων. Μάλιστα το ρουσφέτι αυτό πραγματοποιείται με μια από τις προτάσεις που έγιναν σε κεντρικό επίπεδο από τη ΔΗΜΑΡ για ομοσπονδιοποίηση των περιφερειακών πανεπιστημίων, δηλαδή όπως ανακοινώθηκε το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας ομοσπονδιοποιείται με το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας. Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση των βουλευτών σημειώνεται πως το ομόσπονδο ΑΕΙ Δυτικής Μακεδονίας θα έχει δύο πυλώνες: Ο ένας πυλώνας, ο πανεπιστημιακός, με αυτοδιοίκητο το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, και o τεχνολογικός πυλώνας με αυτοδιοίκητο το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας. Έτσι ένα ίδρυμα που δεν έχει ακαδημαϊκό επίπεδο ανώτερο από αυτό του Δυτικής Ελλάδος με έδρα το Αγρίνιο, με τέσσερα τμήματα στη Φλώρινα και δυο στην Κοζάνη, διατηρείται.

Εκ των πραγμάτων τα ρουσφέτια του Αρβανιτόπουλου άφηνουν έκθετους όλους τους πολιτικούς παράγοντες της περιοχής. Η αντίδραση για το πανεπιστήμιο στο Αγρίνιο περιορίστηκε σε μια περισσότερο τυπική συγκέντρωση διαμαρτυρίας, που ευτυχώς μπήκε μπροστά ο δήμος Αγρινίου. Άκομη όμως και ο δήμος μετά από αυτή τη συγκέντρωση έριξε τους τόνους και περιορίστηκε στις ελπίδες μιας νέας συνάντησης με τον Αρβανιτόπουλο. Όσο για τους κυβερνητικούς βουλευτές της περιοχής, που εν πολλοίς ήταν έκθετοι με τη στάση τους εξ΄ αρχής, πλέον ούτε όσοι καταψήφισαν την τροπολογία στη βουλή μπορούν να επικαλεστούν το “όχι” τους…