Η ΔΗΜΑΡ, το σχέδιο “Αθηνά” και ο πατρινός Παπαθεοδώρου

Λοιπόν εν πολλοίς η ΔΗΜΑΡ διαφωνεί με το σχέδιο “Αθηνά”, πρότεινε τη ομονσπονδιοποίηση και δεν εισακούστηκε παρά μόνο για να κάνει ο Αρβανιτόπουλος το ρουσφέτι στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Οι βουλευτές μάλιστα της ΔΗΜΑΡ, ανάμεσά τους και η Νίκη Φούντα, όπου σταθούν διατρανώνουν την αντίθεσή τους με το σχέδιο “Αθηνά”.

Επειδή θα ήταν ακραίο να ζητήσεις από τη ΔΗΜΑΡ να αποσύρει την εμπιστοσύνη της στην κυβέρνηση για το σχέδιο “Αθηνά” την ώρα που υπάρχουν πολύ πιο σημαντικά θέματα με τα μνημόνια που μπορούν να αποτελέσουν αφορμή για κάτι τέτοιο, αναρωτιέμαι γιατί η ΔΗΜΑΡ δεν αποσύρει έστω το δικό της υφυπουργό Παιδείας Θεόδωρο Παπαθεοδώρου.

Η συμμετοχή του πατρινού καθηγητή του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου -το πανεπιστήμιό του μένει ανέπαφο από το “Αθηνά”- στο κυβερνητικό σχήμα ήταν πρόταση της Δημοκρατικής Αριστεράς. Γιατί λοιπόν δεν τον αποσύρει η ΔΗΜΑΡ; Εξάλλου μια αντικατάσταση σε επίπεδο υφυπουργού δεν είναι κάτι τόσο σπουδαίο που να μπορεί να πλήξει τη συνοχή ή την αποτελεσματικότητα της κυβέρνησης. Το ερώτημα βέβαια είναι προφανώς ρητορικό, γιατί αν η ΔΗΜΑΡ σκόπευε να κάνει κάτι τέτοιο, έπρεπε ως κόμμα που φωνάζει και ζητά ουσιαστική διαβούλευση να το κάνει όταν ο πατρινός Παπαθεοδώρου ανακοίνωνε -πριν καν ανοίξει επίσημα η διαβούλευση- ότι το Πανεπιστήμιο Πατρών δεν το πειράζει κανένας…. Δεν το έκανε όμως. Επομένως η ΔΗΜΑΡ καλύτερα να περιοριστεί στη σιωπή της, παρά να μας λέει για τις διαφωνίες της.