Τσίπρας προς Στουρνάρα: Είστε εκπρόσωπος της τρόικας

Εκπρόσωπο της τρόικας χαρακτήρισε ο Αλέξης Τσίπρας τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, κατά τη διάρκεια συζήτησης επίκαιρης ερώτησης του στη Βουλή για το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου.

“Δεν θα σας επιτρέψουμε να συρρικνώσετε τη δημοκρατία και να μετατρέψετε την Ελλάδα σε μία απέραντη Μανωλάδα όπου το 1/3 θα είναι άνεργοι” τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.Απαντώντας ο υπουργός Οικονομικών τόνισε πως ο κ. Τσίπρας “απευθύνεται σε κατώτερα ένστικτα και πως στις τελευταίες μέρες μπερδεύτηκε μιλώντας για αναστολή ή για κατάργηση του μνημονίου”.Αναφερόμενος στο ΤΑΙΠΕΔ, ο κ. Τσίπρας είπε πως λειτουργεί με τρόπο που είναι πρόκληση για τη δημοκρατία γιατί είναι έξω από τον κοινοβουλευτικό έλεγχο και όλα τα θέματα του Ταμείου περνούν με πράξη νομοθετικού περιεχομένου.

“Είμαστε η χώρα που έχουμε ως ποσοστό του ΑΕΠ τη μεγαλύτερη δημόσια περιουσία και η Βουλή ενημερώνεται σε επιτροπές για τις διαδικασίες των αποκρατικοποιήσεων” απάντησε ο κ. Στουρνάρας προσθέτοντας πως αν ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει ειδική ενημέρωση μπορεί να καλέσει στο ΤΑΙΠΕΔ να ενημερωθεί ενδελεχώς.”Το τελευταίο διάστημα αποκαλύπτονται τα αδιέξοδά σας, επιτέλους πείτε μας τι θέλετε” είπε ο κ. Στουρνάρας.”Αν νομίζετε ότι θα έχει ασυλία η κυβέρνηση σας και η διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ κάνετε λάθος δε θα υπάρξει αναστολή αλλά κατάργηση και ακύρωση της ασυλίας σας” ανταπάντησε ο Αλέξης Τσίπρας.

Πηγή: skai.gr