Ιόνια Οδός: Έντονη φημολογία για “κούρεμα” της Κλόκοβας

Συναγερμός έχει σημάνει στην Δυτική Ελλάδα και την Ήπειρο με αφορμή την επανέναρξη των έργων στην Ιόνια Οδό. Ο λόγος είναι πως ενώ τον προηγούμενο Νοέμβριο είχε ανακοινωθεί η κατασκευή ολόκληρου του άξονα από το Αντίρριο μέχρι τα Ιωάννινα υπάρχει έντονη φημολογία για «κούρεμα» του τμήματος στην Κλόκοβα.

Η ΚΛΟΚΟΒΑ
Το ζήτημα γύρω από τη Κλόκοβα είναι η χάραξη. Η Κλόκοβα είναι ο ορεινός όγκος που συναντά ο οδηγός αμέσως μετά το Αντίρριο. Σήμερα ο υπάρχων δρόμος είναι κυριολεκτικά κρεμασμένος πάνω στο βουνό και τις περισσότερες φορές η διέλευση του βουνού γίνεται σε «καραβάνια» καθώς αν υπάρχουν προπορευόμενα φορτηγά είσαι υποχρεωμένος σε πορεία μιας και ο δρόμος είναι τόσο στενός που δεν μπορούν να γίνουν προσπεράσεις.

Όταν ανακοινώθηκε η κατασκευή της Ιόνιας το 2007 η διέλευση της Κλόκοβας ήταν προγραμματισμένη να γίνει με διαπλάτυνση. Φυσικά κάτι τέτοιο απορρίφθηκε σχεδόν αμέσως καθώς θα ήταν κάτι πολύ προβληματικό λόγω της γεωγραφίας του μέρους.Η απόφαση για σήραγγα είναι η πλέον ορθή όμως η σημερινή κρίση αποτελεί το μεγαλύτερο ανάχωμα για την κατασκευή της.Θα πρέπει να πούμε πάντως πως ούτε το Υπουργείο Ανάπτυξης και Υποδομών ούτε η ΚΞ Νέα Οδός έχουν προβεί σε ανακοινώσεις σε σχέση με το ζήτημα, πράγμα που αναμένεται αρκετά σύντομα καθώς η κουβέντα έχει φουντώσει.Οι επόμενες μέρες αναμένονται με μεγάλο ενδιαφέρον και πλέον μετά την Ολυμπία Οδό και τον Ε65μ, το κούρεμα φαίνεται πως πέρασε και στα Δυτικά…

πηγή : Ypodomes.com