Και τώρα… προσοχή και στις ισοβαθμίες….

Βαθμολογία αγώνες βαθμοί
1 ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ 35 67
2 ΑΕ ΠΟΝΤΙΩΝ-ΗΡΑΚΛΗΣ 1908 35 62
3 ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ ΓΣ ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΝΩΣΗ 34 61
_______________________________________
4 ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ ΓΣ 36 60
5 ΚΑΛΛΟΝΗ ΑΕΛ 35 60
6 ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ ΓΦΣ 35 60
7 ΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ 1937 34 60
_______________________________________
8 ΠΑΝΣΕΡΡΑΙΚΟΣ ΜΓΣ 35 59

Φωτιά έβαλε στην βαθμολογία της Football League η αγωνιστική κατά την οποία ο Παναιτωλικός είχε ρεπό. Η νίκη του Ηρακλή μέσα στη Καλλιθέα, το διπλό της Καλλονής μέσα στη Λάρισα (αποτελέσματα έκπληξη) και η αναμενόμενη επικράτηση της Νίκης επί του Γάζωρου στο Βόλο πέταξαν τον Παναιτωλικό στην έκτη θέση… Και αν ο Ολυμπιακός Βόλου πάρει έστω και ένα βαθμό στο σημερινό ματς με στην Κρήτη απέναντι στον Εργοτέλη τότε θα βρεθεί η ομάδα του Αγρινίου στην έβδομη θέση… Ουσιαστικά πρόκειται για τις συνέπειες της γκέλας με τη Νίκη Βόλου στο Αγρίνιο την περασμένη Τετάρτη.

Τα πράγματα βέβαια για τον Παναιτωλικό δεν είναι τόσο τραγικά, αφού αυτή τη στιγμή ουσιαστικά είναι τέταρτος και ισοβαθμεί με 60 πόντους με την Νίκη Βόλου, την Καλλονή και τον Ολύμπιακό Βόλου. Όμως αυτή η ισοβαθμία έρχεται να θυμήσει στην ομάδα του Αγρινίου ομάδες που μετά τα τελευταία επιτυχή αποτελέσματα, τα καναρίνια πίστεψαν ότι την είχαν βάλλει “από κάτω”… Και όχι μόνο αυτό, αλλά και ομάδες όπως η Καλλονή και η Νίκη Βόλου που σε περίπτωση ισοβαθμίας βάζουν “από κάτω”… τον Παναιτωλικό.

Όλα αυτά κάνουν την ήδη επιτακτική ανάγκη του Παναιτωλικού για νίκες στα επόμενα παιχνίδια ακόμη περισσότερο επιτακτική, αφού πλέον χρειάζεται να αποφευχθούν οι ισοβαθμίες με συγκεκριμένες ομάδες. Πάντως βαθμολογικά ο Παναιτωλικός θα χρειαστεί νίκες στα εντός έδρας ντέρμπι με Εργοτέλη και Απ. Σμύρνης και περισσότερους βαθμούς στα εκτός έδρας ματς με Ηρ. Ψαχνών, Πιερικό και Ηρακλή. Από την άλλη οι ενδεχόμενες νίκες στο Αγρίνιο με Εργοτέλη και Απ. Σμύρνης θα δώσουν στα καναρίνια εκτός από βαθμούς και ψυχολογία, πλεονέκτημα σε περίπτωση ισοβαθμίας με τις συγκεκριμένες ομάδες.

Και κάπως έτσι φαίνεται ότι θα πάμε σε θρίλερ μέχρι την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος…