Υπεγράφη η σύμβαση για την αποχέτευση Καινούργιου & Παναιτωλίου

Υπεγράφη σήμερα μεταξύ της Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, του Δήμου Αγρινίου και του αναδόχου το έργο “Κατασκευή του δικτύου αποχέτευσης οικισμών Καινούργιου και Παναιτωλίου Δήμου Θεστιέων”, συνολικού προϋπολογισμού 4,831 εκ. ευρώ πλέον ΦΠΑ.Το έργο χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη του Υπουργείου Περιβάλλοντος με κόστος 4.831.452,45 ευρώ, πλέον ΦΠΑ. Αξίζει να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο έργο είχε μπλοκάρει από το 2011 εξαιτίας των ενστάσεων των συμμετεχόντων στο διαγωνισμό και εξ’ αιτίας των ασφαλιστικών μέτρων που ασκήσει κατά της Περιφέρειας κάποιοι από τους συμμετέχοντες.

«Θα πρέπει να προχωρήσουμε με γοργούς ρυθμούς για την ολοκλήρωση του σημαντικού αυτού έργου για την περαιτέρω ανάπτυξης της περιοχής. Με το έργο αυτό λύνουμε επί της ουσίας το τεράστιο και χρόνιο πρόβλημα της περιβαλλοντικής επιβάρυνσης και υποβάθμισης της λίμνης Τριχωνίδας» υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, ενώ ο Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος και Υποδομών Νίκος Υφαντής επεσήμανε πως το «επιλέξιμο έργο περιλαμβάνει την αποχέτευση του υπόλοιπου εσωτερικού δικτύου του Δ.Δ. Καινούργιου και του Δ.Δ. Παναιτωλίου και τον αγωγό μεταφοράς των λυμάτων στον Βιολογικό Καθαρισμό του Αγρινίου, ενώ ταυτόχρονα προβλέπεται μελλοντικά να παραλάβει και τα λύματα του Δ.Δ. Νέας Αβόρανης».

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Αγρινίου Παύλος Μοσχολιός τόνισε πως «μέσω των κύριων αγωγών μεταφοράς προβλέπεται να μεταφερθούν επίσης μελλοντικά και τα λύματα των υπόλοιπων βόρειων παραλίμνιων Δ.Δ που ανήκουν στο Δήμο Παραβόλας».