Μπακάκης: «Ο Παναιτωλικός είναι η ομάδα της καρδιάς μου»

Ο Μιχάλης Μπακάκης μίλησε για την πορεία του στον Παναιτωλικό, τον Γιάννη Πετράκη και το… αγροτικό του στον ΑΟΧ, για τις αλλαγές που έγιναν τον Γενάρη στα «καναρίνια» και τους στόχους του, που είναι άρρηκτα συνδεδεμένοι με την ομάδα της καρδιάς του.

Ξεκίνησες από μικρός στον Παναιτωλικό, αλλά για πρώτη φορά πήρες ευκαιρίες στα Χανιά, στον ΑΟΧ.
Ναι ισχύει αυτό. Στα Χανιά πέρασα πάρα πολύ όμορφα, γνώρισα καταπληκτικά άτομα, πήρα πολλές εμπειρίες, τόσο ποδοσφαιρικές, όσο και γενικότερα. Έκανα πολύ καλούς φίλους, ενώ δούλεψα με ένα φοβερό άνθρωπο και προπονητή, τον Γιάννη Πετράκη. Είναι πολύ καλός προπονητής, με σωστή συμπεριφορά σε όλα τα θέματα. Είναι ένας άνθρωπος που θα θυμάμαι και θα εκτιμώ για πάντα.

Στα Χανιά έπεσες σε μία πολύ καλή φουρνιά. Πέρα από τον Πετράκη που στην συνέχεια ανέλαβε τον ΟΦΗ, είχες συμπαίκτες τους Φάμπιο, Μπρατσιάνι, Καλογαιράκη, Πλουσή, παίκτες που πήραν καλές μεταγραφές στην συνέχεια.
Ναι, στην ομάδα υπήρχε αρκετό ταλέντο. Βέβαια δεν καταφέραμε να πετύχουμε όσα μπορούσαμε και θέλαμε, καθώς ήμασταν πολύ νεανική ομάδα, μας έλειπε η εμπειρία και έτσι επηρεαστήκαμε πιο εύκολα σε κάποιες στιγμές.

Παρόλα αυτά, καταφέρατε να πάρετε καλές μεταγραφές. Εσύ π.χ. επέστρεψες στον Παναιτωλικό και πήρες τις ευκαιρίες σου, ενώ υπήρξε και μία πρόταση από τον ΟΦΗ, η οποία όμως δεν προχώρησε.
Ναι, έγιναν κάποιες συζητήσεις με τον ΟΦΗ και τον μάνατζέρ μου, όμως με όλα όσα γίνονταν το καλοκαίρι στην ομάδα δε προχώρησε το θέμα. Βέβαια, επέστρεψαν και τον Γενάρη και με προσέγγισαν, όμως πλέον ήμουν στον Παναιτωλικό και δε μπορούσα να φύγω.

Έπαιξε ρόλο η παρουσία του κ. Πετράκη σε αυτό;
Πολύ πιθανόν, δεν ξέρω. Σίγουρα έχω κρατήσει πολύ καλές σχέσεις μαζί του και εκτιμάμε ο ένας τον άλλο, οπότε μπορεί, γιατί όχι!

Αυτός δεν είναι ο μόνος προπονητής σου που μιλάει με τα καλύτερα λόγια για εσένα. Και ο κ. Χάβος «στάζει μέλι» όποτε αναφέρεται σε σένα, ενώ σε έχει χαρακτηρίσει: «πολυσύνθετο παίκτη και κόσμημα για το ελληνικό ποδόσφαιρο».
Ναι έτσι είναι. Αυτό για εμένα είναι τεράστια τιμή. Όταν ο προπονητής σου λέει κάτι τέτοιο και αναγνωρίζει την δουλειά σου είναι εκπληκτικό. Όταν ακούω τέτοια πράγματα αισθάνομαι πάρα πολύ περήφανος.

Τι άλλαξε μετά το πέρασμά σου από τον ΑΟΧ και πλέον είσαι βασικό στέλεχος της ομάδας; Άλλαξες εσύ ή οι συνθήκες στην ομάδα;
Πιστεύω φέτος ξεκίνησα καλά, είμαι σε καλύτερη κατάσταση από όλες τις προηγούμενες χρονιές και ίσως γι’ αυτό να έχω κερδίσει την εμπιστοσύνη του προπονητή μου. Βέβαια αυτό δεν είναι αρκετό. Εγώ το μόνο που σκέφτομαι είναι πως πρέπει συνέχεια να δουλεύω πολύ για να γίνομαι όλο και καλύτερος.

Εσύ ξεκίνησες καλά, όμως δεν έγινε έτσι και με τον Παναιτωλικό. Η ομάδα είχε ξεκάθαρο στόχο την άνοδο, ήταν το φαβορί, όμως στο πρώτο μισό δεν δικαίωσε τις προσδοκίες. Τι έφταιξε;
Ναι η αλήθεια είναι πως δε ξεκινήσαμε όπως θέλαμε, το αντίθετο μάλλον. Ήμασταν νέα ομάδα και έπρεπε να μάθουμε ο ένας τον άλλον. Όμως τον Γενάρη έγιναν οι κατάλληλες αλλαγές και έδεσε η ομάδα.

Μέσα στις αλλαγές είναι και αυτή του προπονητή. Τι άλλαξε με την έλευση του κ. Χάβου;
Είναι συνδυασμός όλων. Δεν είναι μόνος του ο προπονητής, ο οποίος έδεσε την ομάδα. Βοήθησαν και οι παίκτες που ήρθαν, οι οποίοι έχουν πολύ καλή ποιότητα και έτσι μπορούμε να παίζουμε πολύ όμορφο ποδόσφαιρο, σε συνδυασμό πάντα και με το αποτέλεσμα. Η αλήθεια είναι πως και πριν δεν μας έλειπε κάτι στην ουσία. Αν δούμε δηλαδή και το ρόστερ που ξεκινήσαμε την σεζόν, έχει και ποιότητα και απ’ όλα. Μεγάλο ρόλο έπαιξαν και κάποια συνεχόμενα θετικά αποτελέσματα που μας έκαναν να πιστέψουμε ξανά στις δυνάμεις μας. Ανέβηκε η ψυχολογία μας με λίγα λόγια και αυτό μας οδήγησε σε αυτό που βλέπεται τώρα!

Στο παρελθόν έχεις δηλώσει πως θες να γίνεις η σημαία του Παναιτωλικού. Ισχύει ακόμα αυτό ή υπάρχει «αναδιαπραγμάτευση» στόχων; Γιατί με τις επιδόσεις σου ίσως τραβήξεις τα βλέμματα από τις μεγάλες ομάδες.
Όχι βέβαια. Για εμένα ο Παναιτωλικός είναι η ομάδα της καρδιάς μου. Και μάλιστα, αυτή τη στιγμή είμαστε μία από τις πιο οργανωμένες και υγιείς ομάδες στην χώρα. Το μόνο που θα μπορούσε να με δελεάσει θα ήταν αν υπήρχε ενδιαφέρον από κάποια πολύ μεγάλη ομάδα όπως ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός και ο ΠΑΟΚ. Τότε ναι, θα το σκεφτόμουν πολύ σοβαρά κα ίσως επιχειρούσα να κάνω το μεγάλο βήμα.

Ακόμα κι αν δεν καταφέρει η ομάδα να ανεβεί;
Δεν θέλω να το σκέφτομαι αυτό το ενδεχόμενο. Αυτή τη στιγμή το μυαλό μου είναι προσηλωμένο στον στόχο μας, να επιστρέψει η ομάδα στην πρώτη Εθνική, εκεί δηλαδή που ανήκει. Και πραγματικά πιστεύω πως θα τα καταφέρω. Είναι άλλωστε κρίμα μία τέτοια ομάδα να μην παίζει σε κορυφαίο επίπεδο γιατί πραγματικά δεν μας λείπει τίποτα.

Ποιο είναι το δυνατό σημείο σας, που θα σας οδηγήσει πιστεύεις στην άνοδο;
Δεν θέλω να ξεχωρίσω κάτι συγκεκριμένο. Είμαστε ένα πολύ δυνατό σύνολο, το οποίο μπορεί να κάνει το 5 στα 5 και να εξασφαλίσει την απευθείας άνοδο. Σίγουρα όμως έχουμε ένα έξτρα όπλο, το οποίο αξίζει να αναφέρουμε. Τον κόσμο μας. Αυτό είναι κάτι πολύ σημαντικό, αφού σε κάθε παιχνίδι μας δίνει δύναμη και ψυχολογία.

Ποιοι πιστεύεις θα ανέβουν τελικά;
Είναι δύσκολο να κάνεις προβλέψεις. Για την τριάδα πιστεύω ο Απόλλωνας, εμείς και ο Βόλος έχουμε ένα πλεονέκτημα. Τώρα για τα πλέι οφ… Δεν ξέρω, γιατί πάντα σε τέτοιες περιπτώσεις έχουμε εκπλήξεις.

πηγή : gazzetta.gr