Πλεονέκτημα δύο ημερών για Παναιτωλικό

Με το πρωτάθλημα της Football League να ολοκληρώνεται στις 26 Μαΐου οι διεκδικητές της ανόδου στα μεγάλα σαλόνια καλούνται μέσα σε 14 ημέρες να δώσουν πέντε αγώνες που θα κρίνουν την τελική κατάταξη. Αυτό ισχύει για όλες τις ομάδες πλην Παναιτωλικού και Εργοτέλη. Οι δυο ομάδες θα έχουν δυο ημέρες παραπάνω στη διάθεσή τους για να ολοκληρώσουν τις τελευταίες πέντε “στροφές” του πρωταθλήματος.

Ο λόγος βέβαια τηλεοπτικός. Το ματς της ερχόμενης αγωνιστικής ανάμεσα στις δυο όμαδες στο Αγρίνιο θα διεξαχθεί δυο ημέρες πριν σε σχέση με το “κύριο μενού” της αγωνιστικής και αυτό γιατί το Σάββατο υπάρχει ο τελικός του Κυπέλλου για τον ΟΤΕ ΤV… Έτσι ο Παναιτωλικός θα ανοίξει την αυλαία της 38ης αγωνιστικής καθώς θα υποδεχθεί την Παρασκευή (10/5) στις 18:00 τον Εργοτέλη.

Σε ένα πρωτάθλημα με τόσους διεκδικητές για την άνοδο, που είναι πιθανό πολλά να κριθούν στις ισοβαθμίες και εν πολλοίς θα κριθεί στις λεπτομέριες, ίσως αυτό το πλεονέκτημα των δυο ημερών αποδειχθεί σημαντικό για τη συνέχεια.

Πάντως είναι πραγματικά απορίας άξιο μετά από ένα πρωτάθλημα – μαραθώνιο 42αγωνιστικών με τι δυνάμεις θα μπορέσουν οι ομάδες να ανταπεξέλθουν στη διαδικασία των πλέι όφ. Αύτη η σκέψη είναι που κάνει τις εναπομείναντες πέντε αγωνιστικές “κόλαση”, αφού όλοι οι διεκδικητές της ανόδου θέλουν να αποφύγουν τα πλέι όφ…